Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina
Plugin hybrid Ferrari SF90 Stradale schová aj LaFerrari

31.05.2019 14:04 Prvé Ferrari, ktoré si pomáha elektromotorom, je dnes už legendárne LaFerrari. No k deväťdesiatym narodeninám značky si vzpínajúci koník dopraje hybrid, ktorý nie je z limitovanej edície. Ferrari SF90 Stradale je prvý plugin hybrid, ktorého počet vyrobených kusov dnes nie je stanovený. Neznamená to však, že ho na svete budú tisícky, to v žiadnom prípade. Postará sa o to hlavne cena. No jeho parametre sú fascinujúce. SF90 je schopné jazdiť len na elektrický pohon a nabijete ho aj zo zásuvky.

Subaru Forester je v bezpečnosti rekordér. Od JNCAP má 96,5 bodov

31.05.2019 12:34 Japonská obdoba konzorcia na hodnotenie celkovej bezpečnosti vozidiel JNCAP udelila Subaru Forester 5 hviezdičiek, čo by nebolo nič prekvapivé. Zaujímavý je počet bodov, ktoré toto auto získalo. Ide o rekordných 96,5 bodov. Pritom aj JNCAP pre sezónu 2018/2019 hodnotí autá podľa sprísnenej metodiky.  

Dizajnér ukazuje, ako málo stačilo, aby bolo BMW M135i krajšie

30.05.2019 18:01 Nové BMW 1 generácie F40 vzbudilo veľké diskusie. Jednak prišlo o geniálny šesťvalec B58 a hlavne, o pohon zadných kolies. Nová 1tka sa jednoducho chce prispôsobiť konkurencii, ktorá ponúka viacej priestoru. Tŕňom v oku mne a hádam aj tisícom ďalším však navyše ostal dizajn. Nezmenilo to k lepšiemu ani najvýkonnejšie štvorvalcové BMW M135i. A tak, v dnešnej dobe tak príznačnej pre ľahké a rýchle riešenia, minimálne v počítačoch vznikajú návrhy riešení tvarov novinky BMW leta 2019. Pozrime sa na jedno z nich. 

Podvodníci majú skvelý nový trik ako zarobiť, obrana je skoro nemožná

30.05.2019 09:38 Ľudia, ktorí sa chcú bez práce, ľahko a rýchlo dostať k peniazom majú mimoriadnu fantáziu. Ich dennou náplňou nie je nič iné, len vymýšľať trik ako zarobiť. Ideálne čo najjednoduchšie, nenápadne a rýchlo. Týmto kritériám vyhovuje nový podvodný spôsob na vodičov v Rusku.

Nové BMW 1 má predný pohon a najsilnejší dvojliter značky

30.05.2019 06:34 Keďže sme o nej už viackrát informovali, nie je veľkou novinkou, že nové BMW 1 má pohon predných kolies. Kategóriu nižšej strednej triedy opúšťa stálica zadného pohonu, ktorá ozvláštňovala ponuku prednokoliek. Iste, zákazníci vo väčšine nekupovali BMW 1 kvôli zadnému pohonu, no našli sa aj takí a pre nich tu bol dlhé roky jedinečný hothatch schopný driftovať. Nové BMW 1 navyše príde aj o radový 6-valec. Športová verzia M Performance bude už len so štvorvalcom.

Celovečerný film Ford vs Ferrari príde do kín už v novembri

30.05.2019 06:34 Veľa autičkárov a fanúšikov motoršportu zachytilo správy o pripravovanom filme podľa skutočných udalostí rivality Ford vs Ferrari, ktorý zachytáva reálne preteky 24h Le Mans z roku 1966. Informácie o ňom sa nejasne šíria už roky. Konečne sa blížime ku koncu. Oficiálna premiéra filmu by mala byť 14. 11. 2019. Je však divné, že doteraz nevyšla žiadna uputávka...

Nové náhradné diely Toyota Supra Mk3 a Mk4 dostane už tento rok

29.05.2019 17:33 Skvelá správa pre fanúšikov a majiteľov III. a IV. generácie Toyota Supra. Vzniknú totiž náhradné diely Toyota Supra. Prostredníctvom programu GR Herigate Parts Project začne Toyota Motor Company robiť pre typy Mk3 a Mk4 . Potvrdil to šéf divízie Gazoo Racing Company. 

ADAC urobil na autosedačky test. Ktoré sú najlepšie?

29.05.2019 17:33 Vozíte v aute aj deti? Alebo to plánujete? Pozrite hodnotenie ADAC na nové detské autosedačky. Celkovo autosedačky test hodnotí 31 kusov, z ktorých drvivá väčšina má priaznivé hodnotenie. Čo určilo výslednú známku? Bezpečnosť pri náraze, jednoduchosť montáže, ergonómia, či tiež materiály, z ktorých je sedačka vyrobená s ohľadom na zdravie a ekológiu. Pre vysvetlenie, čím nižšia známka, tým lepšie.

FCA skúša zviesť alianciu Renault, Nissan a Mitsubishi

29.05.2019 10:04 Po predčasnom úmrtí bývalého svetoznámeho šéfa koncernu FCA Sergia Marchionneho sa do vedúcej pozície FIAT-Chrysler Group dostal dovtedajší šéf Ferrari John Elkann. Je jedným z potomkov rodiny Agnielli, ktorá založila a ovládala FIAT. Ukazuje sa, že jeho misia je v kľúčových oblastiach smerovania koncernu rovnaká, ako mal Sergio. To znamená vyskúšať všetky možnosti nájsť nového životného partnera. Aktuálne je horúca téma spojenia s alianciou Renault, Nissan, Mitsubishi.

FCA skúša zviesť alianciu Renault, Nissan a Mistubishi

29.05.2019 08:33 Po predčasnom úmrtí bývalého svetoznámeho šéfa koncernu FCA Sergia Marchionneho sa do vedúcej pozície FIAT-Chrysler Group dostal dovtedajší šéf Ferrari John Elkann. Je jedným z potomkov rodiny Agnielli, ktorá založila a ovládala FIAT. Ukazuje sa, že jeho misia je v kľúčových oblastiach smerovania koncernu rovnaká ako mal Sergio. To znamená vyskúšať všetky možnosti nájsť nového životného partnera. Aktuálne je horúca téma spojenia s alianciou Renault, Nissan, Mitsubishi.

Vynovená Škoda Superb má aj nové verzie. Obľúbenejší bude Scout

28.05.2019 19:36 Počas majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré sa konali v Bratislave a Košiciach, si Škoda pripravila prezentáciu očakávanej novinky, vynovenej Škody Superb. Pár dní pred predstavením sa na povrch dostávali novinky ohľadom adaptívnych LED svetiel, dynamických smeroviek a pravdepodobného dizajnu faceliftovaného Superbu. Škoda Superb dostala navyše dve nové verzie a čakanie na informácie skončilo.

Nová Škoda Octavia IV bude asi iná ako čakáme...

28.05.2019 14:14 Škoda Auto tento rok doslova puká novinkami a premiérami. Do mája 2019 svet spoznal nové typy Škoda  Scala, Škoda Kamiq, modernizovaný Superb ktorému pribudli verzie hybrid a Scout a plne elektrické Citigo.  No najväčšia a najdôležitejšia premiéra značku ešte len čaká. Na jeseň 2019 by sme mali prvýkrát vidieť 4.  generáciu najpredávanejšieho auta českej značky. Nová Škoda Octavia IV, ktorá tento rok zároveň oslávi  60. výročie od vzniku prvého typu. Odhalenie dôležitej novinky po lete potvrdil šéf značky Bernhard Maier na  jar tohto roka na výročnej tlačovej konferencii značky. 

Polícia pokuty dávala podľa dohodnutého kľúča, inak bol u šéfa problém

28.05.2019 10:46 Podľa nadpisu budete viacerí presvedčení, že čítate správu zo Slovenska. Nedivil by som sa, pretože od nástupu "najlepšieho ministra vnútra" akého kedy Slovensko malo, sa často a verejne hovorí o tom istom. Že Polícia pokuty vyberá podľa dohodnutého kľúča. Vrchnosť to, samozrejme, viac než desaťročie zatĺka a dementuje.

Maťo Homola na Hockenheime bez bodov. Z pretekov sa stala fraška

27.05.2019 21:04 Ešte pred tým, ako sa pozrieme na víkend z pohľadu Maťa Homolu, chcel by som sa k dianiu na trati vyjadriť ako divák. A s tým, čo som videl na televíznej obrazovke, som rozhodne nebol spokojný. Nejde ani tak o to, že Maťo Homola vypadol v prvom kole , ale o to, že rešpekt medzi jazdcami sa pohyboval na nulovej úrovni.

Dajú sa laicky zistiť skutočné kilometre pri ojazdenom aute?

27.05.2019 09:33 Téma skutočné kilometre pri ojazdenom aute je stále horúca. A vždy bude. Organizácie, ktoré tieto informácie zhromažďovali vycítili príležitosť, a z dôvodu príjmu ich začali poskytovať za poplatok. Argumentovali tým, že kým boli verejne prístupné, začali sa množiť podvody a sťahovalo sa približne na rovnakú úroveň, ako tomu bolo v poslednom zázname.