Rozšírené hľadanie
Pondelok 13. Máj 2024 |
meniny má Servác
Rolls-Royce Cullinan 4x4 test

29.02.2020 07:31 Luxus na kolesách. Čo vám pri tomto slovnom spojení napadne ako prvé? Rolls-Royce? Mne jednoznačne áno. Táto automobilka dlhodobo patrí k tomu najluxusnejšiemu čo sa dá na cestách vidieť. Prevažne sa orientovala na výrobu luxusných sedanov, coupe, či kabrioletov. No jeden predsa neodolá a keď už sú tie SUV také populárne, jedno musí mať aj Rolls-Royce. Dostalo meno Cullinan a okrem toho, že je prvým SUV značky, je aj prvým modelom s pohonom všetkých kolies. Okrem pohonu 4x4 sa môže „popýšiť“ aj šialenou cenovkou cez 300-tisíc eur. No ani tak drahé autá neobíde náš test na valčekoch. Ako zvládol Rolls-Royce Cullinan 4x4 test?

Autosalón Ženeva 2020 NEBUDE! Môže za to corona vírus

28.02.2020 14:07 Už sa zdalo, že boom nákazy sa pomaly končí. Čínsky corona vírus však prenikol do Európy a začal sa šíriť veľmi rýchlo. Zo severu Talianska prenikol už k našim hraniciam. V súvislosti s vírusom vydala Švajčiarska vláda nariadenie o zákaze akcií, na ktorých sa zúčastní viac ako 1 000 ľudí. To znamená, že Autosalón Ženeva 2020 sa konať NEBUDE!

Čínske SUV zabraňuje prenosu koronavírusu. Predávajú ho internetom

28.02.2020 12:04 Dobrý marketing je pre predaje áut mimoriadne dôležitý. Uvedomujú si to aj v čínskej automobilke Geely, ktorá uvádza na trh nové auto. Čínske SUV však údajne dokáže dezinfekciou vzduchu v kabíne zabrániť prenosu koronavírusu. Tomu sa povie pohotový marketing. A aby bola myšlienka dotiahnutá do konca, auto predávajú prostredníctvom internetu. Nová taktika má úspech, už prvé týždne predaja totiž zabezpečili automobilke Geely rekordné počty objednávok.

11. sezóna SlovakiaRingu začína pretekmi Drift Kings

28.02.2020 10:07 Drift Kings - predchodca seriálu King of Europe Drift nie je pre nás žiadnou novinkou. Napokon, európskych kráľov kontrolovaného šmyku sme u nás pravidelne vídavali už od roku 2012. Tento rok šampionát trochu zmenil šat, no podstata ostáva rovnako zaujímavá a divácky atraktívna: paralelné súboje vždy dvoch upravených áut, v šmyku a pri nájazdových rýchlostiach zhruba 180 km/h!

Vývoj VW ID.3 bol príliš rýchly, auto má teraz veľké problémy

28.02.2020 08:06 Elektrický VW ID.3 má veľké problémy. Jeho predaj sa ešte ani nerozbehol a už je jeho budúcnosť ohrozená. Testovací šoféri VW ID.3 hlásia denne približne 300 nových softwarových chýb. Na ich rýchlom odstraňovaní pracuje takmer 10 000 technikov, ako sa však ukazuje, chyby sú už v základnej architektúre auta. Za všetkým je údajne jeho príliš rýchly vývoj.  

Škoda ukázala prvé oficiálne fotky modelu Škoda Octavia RS 2020

27.02.2020 19:03 Krátko pred svetovou premiérou na blížiacom sa ženevskom autosalóne posiela automobilka Škoda Auto do sveta prvé oficiálne fotografie modelu Škoda Octavia RS 2020. Odhaľuje na nich prednú časť auta a jeho detaily z celej karosérie, ktoré len potvrdzujú, že takmer nezamaskované autá jazdiace v okolí fabriky sú skutočne sériové Octavie RS. Novinku automobilka oficiálne odhalí už na začiatku budúceho týždňa, v utorok 3. marca 2020.

VW Golf GTI, GTE a GTD odhalili pred premiérou v Ženeve

27.02.2020 19:03 Volkswagen Golf si od roku 1974, kedy debutoval, prešiel nesmierne dlhou cestou. V októbri 2019 predstavili už v poradí ôsmu generáciu tohto hatchbacku. Pravých nadšencov  motorizmu však vždy najviac zaujíma ostrá verzia GTI. Z niekdajšieho kráľa hothatchov sa ale postupom času stal „vodonosič“ pre autá ako Civic Type R či Mégane RS. O novom VW Golf GTI Mk8 sa hovorí už nejaký čas. Uniklo niekoľko fotiek a šírilo sa mnoho špekulácii. Tým je ale koniec. Volkswagen oficiálne odhalil nový Golf GTI, ku ktorému sa pridali aj dieselová a hybridná verzia.

VW Golf GTI, GTE a GTD oficiálne odhalené pred premiérou v Ženeve

27.02.2020 16:37 Volkswagen Golf si od roku 1974, kedy debutoval, prešiel nesmierne dlhou cestou. V októbri 2019 predstavili už v poradí ôsmu generáciu tohto hatchbacku. Pravých nadšencov  motorizmu však vždy najviac zaujíma ostrá verzia GTI. Z niekdajšieho kráľa hothatchov sa ale postupom času stal „vodonosič“ pre autá ako Civic Type R či Mégane RS. O novom VW Golf GTI Mk8 sa hovorí už nejaký čas. Uniklo niekoľko fotiek a šírilo sa mnoho špekulácii. Tým je ale koniec. Volkswagen oficiálne odhalil nový Golf GTI, ku ktorému sa pridali aj dieselová a hybridná verzia.

Najlacnejšie auto na trhu? Dacia Logan za 6590 eur. Čo ponúka?

27.02.2020 13:04 Mať v ponuke Najlacnejšie auto na slovenskom trhu nie je z marketingového hľadiska vôbec zlá vec. Priťahuje to pozornosť a aj keď si také niečo nakoniec skoro nikto nekúpi, minimálne vstupná cena vyráža dych. Najlacnejšiu trojvalcovú Daciu Logan 1.0 SCe Acces dnes viete kúpiť za 6590 eur aj s DPH, čo vyvoláva podozrenie, že k nej snáď nedostanete ani volant? Alebo sa mýlim? Pozrime sa na to, čo za šesť a pol tisíc dnes vlastne viete kúpiť. Je to vôbec použiteľné auto?

AAA Auto naberá desiatky ľudí, aby tento rok predali 90 000 áut

27.02.2020 09:34 Sieť autocentier AAA Auto v súčasnosti hľadá zamestnancov až na 170 pracovných pozícií. Do konca roka 2020 sa chystá prijať približne 200 nových zamestnancov. Zvyšovanie počtu pracovných síl súvisí s tohtoročným cieľom spoločnosti predať viac než 90 000 automobilov v štyroch krajinách. Ide o Česko, Slovensko, Poľsko a Maďarsko.

Práve testujeme Honda Civic sedan 1.5 VTEC Turbo. Čo vás zaujíma?

27.02.2020 07:32 V dobách rastúcich predajov SUV a crossoverov stoja klasické sedany nižšej strednej triedy na okraji záujmu zákazníkov. A je to škoda. Práve testovaná Honda Civic sedan ukazuje, akým skvelým autom dokáže sedan byť. Jeho priame porovnanie s nedávno testovanou Hondou CR-V 1.5 VTEC Turbo v plnej nahote odhaľuje, o koľko úspornejším, dynamickejším a obratnejším autom je. Testujem verziu s CVT prevodovkou a nestíham sa diviť.

Clio R.S. nebude. Ostáva hybridný pohon E-TECH v Cliu R.S. Line

27.02.2020 07:32 Dnešná doba športovým autám rozhodne nepraje. Aj keď máme technológiu na to vyrábať tie najlepšie športiaky, aké kedy boli, kvôli rôznym reguláciám ich skôr strácame. To platí aj pre plnokrvný Renault Clio R.S., ktorý po troch generáciách pravdepodobne končí. Bude nahradený čisto elektrickým ZOE R.S. Renault pre Clio pripravil novinku menom E-Tech, ktorá prináša hybridný pohon.

Porsche Cayman GTS 4.0 jazda - najepšie malé porsche

26.02.2020 17:30 Porsche Cayman GTS 4.0 je pre európsky automobilový svet, špeciálne pre fanúšikov poriadnych športových áut ako správa vo fľaši na otvorenom mori pre stroskotanca. Do beznádeje s ktorou je zmierený sa zrazu dostane nejasná správa o možnom zvrate osudu. 

Škoda Kamiq z Bratislavy? Ani za svet. V českej fabrike to vrie

26.02.2020 15:05 Mladoboleslavskí odborári sa veru nenudia. Najnovšie riešia napätie vo fabrike, ktoré vyvolali informácie o možnom presune časti výroby crossovera Kamiq z Čiech na Slovensko. Škoda Kamiq z Bratislavy vyvoláva medzi českými odborármi napätie. Má súvisieť s uvoľnením výrobných kapacít pre neplánovanú výrobu novej Škody Fabia Combi štvrtej generácie.

Práve testujeme Hyudnai Kona Hybrid. Čo vás zaujíma?

26.02.2020 13:03 Valia sa na nás z každej strany a my sa im už pomaly nevieme vyhnúť a neubráni sa im žiadna značka. Hovorím o autách s oranžovými káblami pod kapotou. Či už vedú elektrinu k jedinému elektromotoru, alebo sú len doplnkom k spaľovaciemu motoru, ktorému elektromotor pomáhavo výkone aj v spotrebe. Koncepcií je niekoľko, nikto nevie, ktorá je tá jediná a teda správna cesta. A tak všetci tak trochu skúšajú a my spolu s nimi. V duchu hybridizácie doplnil rad  mestských crossoverov aj Hyudnai Kona Hybrid.