Rozšírené hľadanie
Sobota 1. Jún 2024 |
meniny má Žaneta
Nový Jeep Wagoneer S oficiálne. Stellantis ho neváhal postaviť proti Tesle Model Y Performance

01.06.2024 06:00 Má viac ako 600 koní, šprint z 0 na 60 míľ za hodinu zvládne za 3,4 sekundy a sľubuje dojazd viac ako 480 km. Nový Jeep Wagoneer S je preto materským koncernom Stellantis neskromne považovaný za elektromobil, ktorý je schopný prekonať Model Y Performance. Neváhal dokonca použiť zábery šprintu oboch áut do oficiálneho továrenského videa. Môže však byť obľúbený model Tesly knokautovaný SUV, ktoré bude v USA stáť v základe 72 tisíc dolárov a bude preto o 20 500 dolárov drahšie oproti Muskovmu crossoveru? Čítané: (1)

Nový Volkswagen Golf GTI Clubsport odhalený. S posunutým obmedzovačom dosiahne 267 km/h

01.06.2024 06:00 Golf oslavuje 50 rokov, jeho 8. generácia je na trhu päť rokov a verzia GTI štyri. Obe už majú za sebou facelift, takže teraz je na rade GTI Clubsport. Medzigeneračná modernizácia prihrala najrýchlejšiemu Golfu s pohonom predných kolies užšie predné svetlá, podsvietené logo i s diódovou priečkou, nový nárazník s prepracovanou mriežkou či detaily lakované čiernou lesklou farbou. Zaujímavé sú tiež nové typy 19-palcových hliníkových diskov či príplatkový predĺžený strešný spojler. Je toho ale ešte viac... Čítané: (1)

Audi Q6 e-tron performance nemá predný elektromotor, ale ponúkne dojazd viac ako 640 km

31.05.2024 19:15 Nie, nemýľte si názov „performance“ s inými výkonnými autami. V tomto prípade to nemá nič spoločne s prebytkami kilowattov smerujúcich ku kolesám. Podľa Nemcov naopak ide o výkony predvádzané na dlhých trasách, presnejšie povedané odkazuje na vylepšený akčný rádius. Audi Q6 e-tron performance totiž prináša ešte o niečo dlhší dojazd, ako momentálne ponúkané dve verzie. A ako sme už naznačili, nezaobišlo sa to bez straty jedného elektromotorov, ktorá z Q6 urobila zadokolku! Čítané: (1)

Pretlačili povinnú zmenu na čerpačkách: Nabíjačka pre elektromobil na každej benzínke

31.05.2024 19:15 Podpora elektromobilov v novej forme: Pretlačili povinnú zmenu na čerpačkách a zavedú inštaláciu rýchlonabíjačiek pre elektrické autá v mnohých nových lokalitách vrátane vidieka. Vybralo sa Nemecko správnou cestou, keď sa rozhodlo pre takúto formu príkazu? Názory sa rôznia, pumpári sú nespokojní, no faktom je, že zákonné opatrenie má veľkú mieru flexibility a nabíjačky nebudú musie byť doslova na každej čerpacej stanici. Čítané: (1)

Toto je posledné Bugatti Chiron, má poradové číslo 500 a tie isté farby ako prvý kus z 2016

31.05.2024 19:15 Verili by ste, že tento model dominuje triede superšportov už osem rokov? Nezdá sa to, ale je to tak a vlastne aj preto Francúzi pod vedením Mateho Rimaca začínajú s postupným odhaľovaním nástupcu s motorom V16. Že sa čas súčasného modelu naplnil, dokazuje tiež fakt, že automobilka vyrobila posledné Bugatti Chiron, samozrejme s agregátom v konfigurácii W16. A nezabudla sa s naplnením svojich pôvodných plánov z roku 2016 – vyrobiť 500-kusovú sériu – pochváliť. Čítané: (1)

Nová diaľnica do Bratislavy! 40 kilometrový úsek R1 nahradí D1 pre mnohých vodičov

31.05.2024 19:15 Starý projekt by predsa len chceli realizovať. Nová diaľnica do Bratislavy, resp. presnejšie povedané rýchlostná cesta by sa mala stať náhradou súčasného úseku D1 pre motoristov, ktorí naň prechádzajú práve zo súčasnej rýchlostnej cesty R1 na ceste do hlavného mesta. Má ísť o lepšie riešenie v porovnaní s ďalším rozšírovaním D1ky, ktorá má dnes v oboch smeroch tri jazdné pruhy. Nový úsek R1 by mal mať 40 kilometrov a bude stáť miliard eur. Čítané: (1)

Dva najväčšie problémy elektromobilov: Ako von z krízy? Nové ekopalivá pre klasické autá

31.05.2024 19:15 Vysoká cena a obmedzený dojazd. Dva najväčšie problémy elektromobilov, ktoré odrádzajú motoristov od kúpy elektrického auta. Automobilový TOP manažér hovorí o tom, že vidí príležitosť, ako sa s týmito výzvami dokáže automobilový trh popasovať, no chce to čas. Dovtedy navrhuje – okrem iného – dočasné riešenie v podobe syntetických palív pre klasické autá so spaľovacími motormi. Čítané: (1)

Za pársekundový úkon dostanete pokutu stovky eur! Častý podvod na nič netušiacich vodičov pri SR

31.05.2024 19:15 Už roky doslova okrádajú motoristov – za pársekundový úkon dostanete pokutu stovky eur a mnohí radšej zaplatia, len aby sa zbavili otravnej firmy dožadujúcej sa platby za to, že ste vstúpili na jej pozemok napríklad len na pár sekúnd, aby ste sa tam mohli otočiť. Myslíte si, že hovoríme o krajine tretieho sveta? Pozor, takéto niečo sa deje v Rakúsku, neďaleko hraníc so Slovenskom. Čítané: (1)