Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund
Renault Symbioz: nový hybridný crossover, ak nechcete elektrický Megane alebo Scenic

02.05.2024 14:45 Oficiálne sa nový Renault Symbioz zaraďuje medzi modely Captur a Austral a nakoniec to nie je len zľahka zodvihnuté kombi, ako naznačovala prvá obrazová upútavka, ale klasický crossover. Jeho devízou je spaľovací motor pod prednou kapotou, presnejšie povedané dostal známu hybridnú techniku E-Tech 145, ktorej základom je atmosférická jedna-šestka. Symbioz sa preto stáva alternatívou pre tých, ktorí hľadajú autá ako Scenic a Megane, ale nevyhovuje im ich čisto elektrický pohon. Čítané: (1)

Pozor na zlé letné pneu, v testoch ADAC 2024 sa neobjavili

02.05.2024 14:45 Ako pred každým letom, aj tentokrát ADAC zverejnil výsledky testu letných plášťov. V ňom upozornil na niektoré zlé letné pneu, ktoré sa na trhu objavili aj v minulom roku a neodporúča ich. Kto tak kraľuje rebríčkom v tomto roku a kto je naopak na chvoste letných pneu? Čítané: (1)

Môže jazda dynamickým autom pozitívne vplývať na psychiku? Výzkum ukazuje, že áno

02.05.2024 14:45 Experiment realizovaný v Nórsku sa zameral na to ako pôsobí jazda dynamickým autom na psychiku ľudí. Výskum sa zameriaval najmä na zimné podmienky a na to, ako ovplyvňujú účastníkov, ktorí trpia príznakmi depresie. V experimente využili nový prístup k meraniu emocionálneho zážitku, čo pridáva na hodnote jeho výsledkom. Celkovo sa do výskumu zapojilo síce len 20 dobrovoľníkov, ktorí prejavovali príznaky zimnej melanchólie. Asi chápete, že zohnať väčší počet takých ľudí nie je jednoduché. Auto využité v experimente bolo Hyundai IONIQ 5 N. Čítané: (1)

Test jazdenky Opel Insignia B

02.05.2024 14:45 Ak vyberáte auto strednej triedy, chcete elegantný sedan, či praktické kombi a neplánujete kupovať niečo z prémiovej trojice, pravdepodobne premýšľate nad dvoma modelmi: Škoda Superb a VW Passat. Sú však minimálne 2 tajné tipy, ktoré môžu zamiešať kartami. Jedným z nich je veľký Opel. Test jazdenky Opel Insignia B, teda druhej generácie, odpovie na otázky, ako spoľahlivá, problematická a či vôbec vhodná, je táto voľba. Alebo je to naopak jedna z naj volieb spomedzi spomínaných konkurentov? Auto do testu požičala spoločnosť AAA Auto Slovensko. Čítané: (1)