Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Urobte si zo spálne lepšie miesto

Datum: 19.02.2016

Každý, kto čítal článok o problematike spánku vie, že všetci prespíme približne jednu tretinu svojho života. Istotne sa potom veľa z vás zamyslelo, ako zlepšiť kvalitu svojho spánku. Ale koľko z vás sa zamyslelo nad tým, ako zlepšiť svoju spálňu? Pretože aj to ovplyvňuje to, ako dobre sa vyspíte. Tak ako sú sedacie súpravy dominantou obývačky, tak je najdôležitejším kusom spálne posteľ. Ako si vybrať správnu posteľ? 

Ako si vybrať posteľ

Posteľ by sa v prvom rade mala do spálne vizuálne hodiť, ak máte celú izbu zariadenú v jemnom vidieckom štýle, siahnite po kovovej alebo drevenej posteli. Nevýhodou kovovej postele je, že sa môže rýchlo vykývať a začne vŕzgať. Pri drevených posteliach sa pripravte na vyššiu cenu, ale poznáte to, za kvalitu sa musí platiť. V prípade, že máte radšej modernejší štýl, skúste unikátne kožené postele s nadčasovým dizajnom a v jedinečných tvaroch. Koža ma jednu výnimočnú vlastnosť – nikdy nevyjde z módy.

 

Na rozmeroch záleží

Dnes sa snažia výrobcovia vyjsť svojim zákazníkom v ústrety a dokážu pre vás upraviť rozmery postele podľa vašich požiadaviek a vyrobiť vám ju na mieru. Aj preto si zvážte, aký rozmer postele je ideálny do vašej izby. Nech máte dostatok miesta, aby ste mohli okolo postele prejsť. Aj preto chyťte do ruky meter a všetko si pekne odmerajte, aby ste potom neboli nemilo prekvapený, keď dáte posteľ do izby, že jedinou cestou, ktorá vedie ku dverám je cestička po matraci.

 

Vyberte si správny matrac

Nepodceňujte ani správny výber matracu. Najdôležitejším kritériom je jeho tvrdosť. V Zásade platí, že čím vyšší a ťažší ste, tým tvrdší matrac je pre vás vhodnejší. A naopak, ak ste nízky a ľahký, pokojne sa poobzerajte po mäkkom matraci. Hľadáte predaj matracov? Navštívte internetovú stránku Zdavotne-matrace.sk a nájdite si matrac, ktorý vyhovuje vašim požiadavkám. Že neviete, aký to je? Tu vám ochotne poradia. 

Čítané: 3531 x