Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

So stolným držiakom nastavíte výšku a uhol monitora podľa svojho gusta

Datum: 24.04.2016

V kanceláriách majú nezastupiteľnú úlohu stolné počítače. V minulosti sa používali nevzhľadné CRT monitory, ktoré na pracovných stoloch zaberali pomerne dosť miesta. No CRT monitory upadli do zabudnutia. Aktuálne sú v móde LCD monitory s rozmanitými veľkosťami, pričom nie všetky modely sú vyhovujúce svojou ergonómiou. A ak nechcete investovať do nového monitoru s možnosťou výškového a uhlového nastavenia, problém so zlou ergonómiou vyrieši stolný držiak na monitor. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme jeden z najpoužívanejších monitorových držiakov na trhu.

Vytvoriť ergonomické pracovisko je pomerne náročné, pričom by ste sa mali sústrediť popri nábytku tiež na prístroje. Polohovateľný monitor si ľahko nastavíte podľa svojich potrieb. A keďže sú držiaky na monitory rozmanité, pripevníte svoj monitor prakticky kdekoľvek v kancelárii.

 

Ešte pred niekoľkými rokmi sa nekládol taký dôraz na ergonómiu. Ale s pribúdajúcimi problémami pohybového aparátu je ergonómia stále viac skloňovanou témou. A ak sa nechcete vzdať svojho monitoru, ktorý sa nedá príliš dobre polohovať, problém môže vyriešiť práve držiak.

Rovnako ako monitory, tak aj držiaky na monitory sú označené štyrmi písmenkami - VESA. Vo svojej podstate sa jedná o certifikovaný štandard, ktorý zabezpečuje kompatibilitu monitorov s držiakmi. No ak váš monitor nie je ešte podľa VESA štandardu, pravdepodobne sa kúpe novej obrazovky nevyhnete.

Existuje nespočetné množstvo držiakov, pričom niektoré je možné pripevniť na stenu, iné zase primontovať na dosku pracovného stola. Disponujú užitočnými funkciami, ktoré vám spríjemnia pohľad do monitora.

Kancelársky držiak na monitor menom Fiber Mounts F80

Veľkej popularite sa na tuzemskom trhu teší držiak Fiber Mounts F80, ktorý po kvalitatívnej a estetickej stránke rozhodne nestráca. Kancelársky držiak na monitor je otočný, sklopný, výškovo a dĺžkovo nastaviteľný. A je určený pre monitory s uhlopriečkami od 17 do 27 palcov. Ak sa do týchto rozmerov nevojdete, musíte potom hľadať iné prevedenie držiaka.

Stolný držiak je vhodný pre monitory a menšie televízory. Užívateľom ponúka rôzne možnosti nastavenia. Obrazovku si môžete podľa svojich potrieb otočiť do strán, nakloniť nahor alebo nadol, alebo si nastaviť vzdialenosť od uchytenia. Držiak je vysoko odolný, teda sa nemusíte báť skorého opotrebovania. Nachádza uplatnenie tiež v kancelárskych priestoroch, kde je žiaduca neustála manipulácia s monitorom.

Ak zháňate kvalitné držiaky na monitor, potom odporúčame obrátiť sa na špecializovaný e-shop na TV a monitorovej držiaky. Uspokojí vás širokou ponukou, cenovou politikou a svojimi nadštandardnými službami.

 

 

 

 

 

 

 

Autorské právo: patrykkosmider / 123RF Reklamní fotografie

Čítané: 5653 x