Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Vyberáme podlahu nielen do obývacej izby

Datum: 06.09.2016

V minulosti vo svete bývania hral prím najmä drevený materiál, ktorý bol ľahko dostupný a dokonale opracovateľný. Drevené podlahy, ktoré majú neustále svoje čaro vydržali v niektorých nehnuteľnostiach aj jedno stáročie. No v súčasnosti dreveným podlahám do remesla fušujú ďalšie materiály vyznačujúce sa mnohými prednosťami, ako je napríklad vinyl čiže PVC. V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme, čím majú parkety neustále navrch.

Vinylové a drevené podlahy sa pokladajú do rôznych miestností. Perfektne pôsobí v obývacích izbách, spálňach, chodbách i kuchyniach. V podstate nie ste nijako obmedzení. A teraz si len vybrať, či vám budú vyhovovať lukratívne parkety alebo dizajnový vinyl.

Už sme spomenuli, že drevené podlahy, ktoré dokážu absorbovať vlhkosť, sa pýšia dlhou životnosťou, ale je nevyhnutná správna a pravidelná starostlivosť. Známky starnutia či opotrebenia nie sú viditeľné, pričom parkety pôsobia úplne prirodzene aj desiatky rokov. Vychváliť by sme mali tiež vysokú odolnosť, pevnosť a tvarovú stálosť. A v neposlednom rade najmä gazdinky nadchne, že tradičné drevené podlahy si nevyžadujú žiadnu náročnú údržbu.

Tento prírodný materiál prináša veľa výhod tiež po ďalších stránkach. Z miestnosti neuniká teplo cez podlahy, pretože drevo je kvalitný tepelný izolant. A v posledných rokoch je veľmi diskutovanou témou ekológia, pričom drevo je úplne ekologické. Na druhú stranu, niektoré jedince môže odrádzať cena, ktorá je v porovnaní s vinylom o niečo vyššia.

A čím zaujmú vinylové podlahy?

V rebríčku obľúbenosti hneď za drevenými podlahami nasleduje krytina menom vinyl, ktorá kombinuje vlastnosti laminátu a dreva. V skratke by sme mohli povedať, že moderné vinylové podlahy sľubujú odolnosť, pružnosť a ľahkú údržbu. A akýmsi bonusom je, že si môžete vybrať hneď z niekoľkých dekorov.

Dnešné mäkčené PVC podlahy dokonale napodobní kameň, dlažbu, korok, ba dokonca aj toľko žiadané drevo. Svoju popularitu si materiál získal najmä vďaka svojej odolnosti voči vode a oderu. Vinylová podlaha sa dá ľahko položiť na podlahové kúrenie, pretože si zachováva neustále svoje rozmery a tvar. Rozhodne sa nič nestane, keď sa vám na podlahu vyleje káva či ovocná šťava, a tak sa môže vinyl používať tiež v kuchyniach. Záverom by sme mohli povedať, že s vinylovými podlahami získate veľa muziky za málo peňazí.

V tejto oblasti pôsobí slovenská spoločnosť FLOOR EXPERTS SLOVAKIA s.r.o., ktorá má vo svojom produktovom portfóliu celý rad materiálov. Popri drevených a vinylových podlahách môžete siahnuť aj po ďalších materiáloch, ako je laminát, dyha či korok. Výrobca pre vás pripravil tiež špeciály, za ktoré si síce priplatíte, ale budete kopírovať módne trendy.

Autorské právo: bialasiewicz / 123RF Reklamní fotografie

Čítané: 4242 x