Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Ručne maľované obrazy oživia nejeden interiér!

Datum: 27.04.2017

Ručne maľované obrazy patria k najpopulárnejším a jednoznačne i najkrajším dekoráciám umeleckého zamerania, ktoré ľudia vyhľadávajú predovšetkým kvôli originalite a charakteristickému vzhľadu. 

Ručne maľované obrazy na stenu sú ozdobným prvkom domácností, ale i kancelárií či reštaurácií, keďže dokážu nádherne oživiť a doplniť nejeden interiér, navodiť dojem elegancie a noblesy. Okrem toho, že ide o originálne kúsky, môžete si vybrať z rôznych motívov, ktoré budú vyhovovať presne vašim požiadavkám.

Výber „hand made“ obrazu podľa veľkosti danej miestnosti

Veľkosť miestnosti hrá dôležitú rolu všeobecne pri výbere akékoľvek obrazu. Pokiaľ ste zástancom masívnejších kúskov, pamätajte, že tie sa hodia skôr do priestrannejších miestností., v opačnom prípade by bol interiér na prvý pohľad zbytočne preplnený. Okolo obrazu by mal byť taktiež dostatočne voľný priestor, aby motív vynikol a nenarušoval líniu dverí či okien. Pokiaľ chcete vybrať obraz do menších, užších miestností, voľte skôr „hand made“ obrazy menších rozmerov, pokojne aj viacero na jednom mieste, ktoré vyniknú omnoho viac ako len jeden, masívnejší kúsok.

Akú farbu mám zvoliť?

Pokiaľ ste si vybrali rozmer obrazu, nezabúdajte na samotné farebné prevedenie, ktoré je taktiež veľmi dôležité! Nebojte sa svetlých farieb, pokiaľ sú priestory tmavšie či bez okien. Ak však chcete umiestniť obraz do presklenej miestnosti či obývacej izby, nebojte sa i tmavších farieb. Ideálna je voľba kontrastov, keďže práve kombinácia tmavých a bledých pastelových farieb vynikne už od prvého momentu!

Niet nad ručné robené „vecičky“!

V dnešnej dobe ľudia čoraz viac uprednostňujú ručné robené „veci“ ako sú maľované obrazy, štrikované čiapky, kukly či rôzne doplnky. Dôvodov je mnoho, a to predovšetkým kvalitné prevedenie, jedinečnosť, atraktívny vzhľad a nádherne detaily jednotlivých produktov, s ktorými sa výrobcovia „hrajú“ a snažia sa uspokojiť požiadavky i tých najnáročnejších zákazníkov! 

Čítané: 3740 x