Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Postup na výmenu skla vo Vašom okne

Datum: 30.04.2017

Robia nám radosť, no veľakrát aj rôzne starosti. Každý kto má deti sa už neraz stretol s rôznymi rozbitými vecami. Rozbitá váza, taniere alebo zrkadlo. Horšie je to v prípade rozbitého skla na okne. Oprava nie je lacná, preto si skúsime okno opraviť sami. Horšie je to v prípade rozbitého skla na okne. Oprava nie je lacná, preto si skúsime okno opraviť sami.

Výmena skla

Deti si idú zahrať na dvor futbal. Zle kopnutá lopta a je to tu. Rozbité okno, všade samé črepiny. Čo teraz? Výmena skla nie je jednoduchá, no ani nemožná. Ak vlastníte staršie okná, budete potrebovať vysekávač, sklenársky git, kladivko, zarážky (na upevnenie skla), nôž, štetec, meter, príložník, petrolej a rezač na sklo. 

Postup

Ako prvé musíme najprv odstrániť črepiny (sklo), ktoré ostali v ráme. Pri vytĺkaní zvyšného skla si dávajte veľký pozor, môžete veľmi ľahko prísť k úrazu. Keď je všetko sklo vytiahnuté, môžeme vyčistiť rám od starého tesniaceho tmelu. Ak je rám vyčistený, môžeme začať merať.

Metrom si zmeriame vnútorné strany rámu, aby sme zistili aký veľký rez skla urobíme. Po zistení údajov odrežeme sklo pomocou rezača skla. Sklo režeme jedným ťahom (máte na to iba jeden pokus, takže to musíte spraviť dobre).

Ak už máme sklo vyrezané v správnych rozmeroch, môžeme sa pustiť do poslednej fázy – založenie skla do rámu. Naneste hrubú vrstvu (približne 3 mm) sklenárskeho tmelu na vyčistené plochy polodrážok. Sklo osadíme na sklenársky tmel a dotlačíme ho po celom obvode. 

Vymeňte okná

Odporúčame Vám vymeniť si Vaše okná (ak sú najmä staré) za nové, aby ste sa vyhli tejto komplikovanej procedúre. Napríklad ceny plastových okien sú aktuálne veľmi výhodné, preto by ste nemali váhať s ich kúpou.

Čítané: 3975 x