Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Matrac, vďaka ktorému sa vyspíte do ružova!

Datum: 12.01.2018

Viete o tom, že kvalita vášho spánku je ovplyvnená predovšetkým tým, na akom matraci ležíte? Našťastie, dnes je ponuka matracov skutočne rôznorodá – vybrať si môžete podľa veľkosti, materiálu, tvrdosti či ďalších špecifických vlastností, vďaka ktorým sa konečne aj vy vyspíte do ružova!

Voľba vhodného materiálu je základ!

Ešte pred tým, ako sa rozhodnete zakúpiť vrchný matrac, porozmýšľajte nad tým, čo od neho vlastne očakávate. Uvedomte si, že zdravotný matrac nie je úplne to isté ako matrac ortopedický! Práve preto sa dôkladne informujte o výhodách a nevýhodách jednotlivých typov materiálov. Pružinové matrace sú mimoriadne pohodlné, bránia preniku pružín a zakúpite ich za priaznivú cenu. Latexové sú dnes veľmi obľúbené, sú vhodné pre alergikov a vyznačujú sa dobrou elasticitou i ortopedickými vlastnosťami. HR pena má podobne ako predchádzajúci druh materiálu výborné ortopedické vlastnosti, je šetrná a jadro väčšinou tvorí sendvičový matrac. Samozrejme, že poznáme viacero typov materiálov, dokonca i zmes PUR a HR peny, ktorá má výborné vlastnosti, vďaka ktorým sa minimalizujú neželané preležaniny.

A čo rozmer? Je dôležitý!

Dĺžka matracu môže byť o cca 20 cm väčšia, aby bol zaistený komfortný spánok počas celej noci. Štandardná veľkosť je zhruba 90 cm v prípade jedného lôžka, no táto hodnota je individuálna, pretože je rozdiel, či máte samostatné alebo rozťahovacie postele. Ideálne je, ak máte možnosť matrac si osobne vyskúšať, prípadne vám predajca poskytne detailné informácie nielen o veľkosti, ale i špecifikách, vrátane tvrdosti či použitého materiálu.

Aj v prípade, že nakupujete „len“ doplnkový matrac, neriaďte sa pravidlom, že čím je cena vyššia, tým je matrac kvalitnejší. Nikdy nepodceňujte svoje potreby a doprajte vášmu telu dokonalý odpočinok po náročnom dni. Veď čo je horšie, ako keď sa človek prebudí s bolesťou hlavy a chrbtice, však? 

Čítané: 4145 x