Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Na čom by ste si mali dať záležať pri výbere vchodových dverí?

Datum: 26.03.2018

Konečne ste sa s prichádzajúcou jarou rozhodli pre radikálnu rekonštrukciu vášho príbytku? V tom prípade sa asi nevyhnete maľovaniu, výmene podláh, okien, ale i dverí, ktoré sú v rámci „prerábky“ kľúčovou záležitosťou. 

Samozrejme, že interiérové dvere majú svoje opodstatnenie, keďže oddeľujú jednotlivé izby a esteticky dopĺňajú vzhľad vášho bytu, no najväčší dôraz by ste mali klásť práve na vchodové dvere, ktoré sú akýmsi vstupom do vašej domácnosti, a to nie je ani zďaleka všetko! Chránia vás pred „neželanou“ návštevou, ale aj nebezpečím v súvislosti s požiarom. Pýtate sa, na ktoré vlastnosti by ste sa mali pri výbere dverí zamerať aj vy?

Nie sú dvere ako dvere!

Už na úvod treba zdôrazniť, že kvalitné vchodové dvere by mali spĺňať radu zásadných kritérií a požiadaviek, ktoré sú dôležité pre každého z nás. Ide predovšetkým o tepelnú a hlukovú izoláciu, ale tiež odolnosť voči vlhku, vetru i striedaniu teplôt, keďže aj takéto výkyvy počasia môžu nepriaznivo pôsobiť na materiál, z ktorých sú dvere vyrobené. Bezpečnostné dvere sú okrem iného odolné voči vlúpaniu i mechanickému poškodeniu, čo možno považovať za obrovskú výhodu, obzvlášť v tejto dobe, kedy sú krádeže bežnou záležitosťou aj v našej krajine. Ďalej odolávajú rôznym spôsobom vniknutia, keďže spĺňajú príslušnú normu, čiže pravdepodobnosť, že sa vrátite z práce domov a zistíte, že vás vykradli, je v tomto prípade takmer nulová.

Aj okná majú svoj význam

Ak chcete, aby bol váš príbytok skutočne na úrovni, ideálna je voľba nových okien, ktoré spĺňajú príslušné normy zabezpečenia, no okrem týchto aspektov sú tiež estetickým prvkom. Eurookná sa dnes tešia mimoriadnej obľube, keďže vďaka ekologickému materiálu, bezkonkurenčnej životnosti a krásnemu dizajnu patria medzi špičku na slovenskom, ale i zahraničnom trhu! 

Čítané: 3125 x