Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Rohová sedačka - čo by ste mali vedieť.

Datum: 14.05.2018

Rohové sedačky sú jedny z najpopulárnejších zo všetkých prevedení sedačiek. Majú mnoho výhod. Čo by ste si mali pred kúpou uvedomiť a na čo by ste nemali zabudnúť? Tu je pár rád a tipov, ktoré vám môžu pomôcť.

Rohová sedačka poskytne mnoho výhod už pri jej umiestnení.  Hodí sa tam, kde je málo miesta ale aj tam, kde si môžeme dopriať priestorový luxus. Záleží na prevedení. Nejedna firma ponúka segmentové zloženie z rôznych častí. Teda môžete ju prispôsobiť priestoru.

Materiál môže byť kožený, alebo látkový. Tu si treba vybrať podľa preferencii. Jedno aj druhé prevedenie poskytuje výhodu. Či už je to z cenového hľadiska, alebo celkového vzhľadu. Pri látkových sedačkách čakajte náročnejšiu údržbu ako pri kožených, ale na druhej strane cena nie je zanedbateľný parameter. 

Rohové sedačky sú veľmi preferované z dôvodu ich univerzálnosti. Rozkladací mechanizmus umožní, že na roztiahnutej sedačke prespí vaša návšteva, v úložnom priestore uložíte rôzne veci.

Niektorí výrobcovia pamätajú aj na pohodlie a svoje sedačky vybavia aj elektrickým polohovaním. To ocenia najmä tí, ktorí majú radi pohodlie a radi si prispôsobia svoj sed až takmer do ležiacej polohy.

Pri výbere by ste nemali podceniť aj vyhotovenie konštrukcie. Na výber sú drevené alebo kovové. Kovová je pevnejšia a pri väčších záťažiach je vhodnejšia.

Rohová sedačka bude určite dominantou vašej obývačky. Preto treba starostlivo vyberať. Netreba zabúdať na fakt, že bude v celom priestore značne výrazná a preto by mala mať aj dosť priestoru okolo seba.  Mala by byť ušitá pre obývačku z hľadiska dizajnu, ale aj pohodlia. Rohové sedačky s lehátkovou časťou by mali mať dostatok priestoru (môžno aj z oboch časti prístupu).

Pár informácii o rohových sedačkách určite pomôžu tým, ktorí uvažújú o tomto type sedačky. Majú  určite mnoho výhod.

Čítané: 3862 x