Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Predstavujeme vám spoločnosť Kameň Skalica, dovážajúcu obklady a dlažby z prírodného kameňa

Datum: 30.07.2018

Prírodný kameň stál na samom začiatku ľudskej civilizácie a stojí okolo nás aj dnes. S jediným rozdielom. V časoch rímskeho impéria bol kamenný obklad a dlažba znakom luxusu a prestíže, ktorý si mohol dovoliť len málokto. 

Dnes sa už aj vďaka spoločnosti Kameň Skalica s.r.o. stal dostupným pre každého, kto túži skrášliť si svoj domov jedinečným spôsobom.

Nie je kus ako kus

Akýkoľvek kameň, či už je to hornina alebo minerál, je výsledkom špecifických podmienok, prítomných v momente jeho vzniku. Tie mu dodávajú charakteristický tvar, farbu či štruktúru. To je dôvod, prečo je každý z nich doslova unikát.

My v spoločnosti Kameň Skalica s.r.o. si to veľmi dobre uvedomujeme. S prírodným kameňom sme začali pracovať už v roku 2003. Od tých čias sme nadobudli mnohé skúsenosti, ktoré dnes uplatňujeme pri výbere a príprave toho najlepšieho na trhu.

Rozšírili sme náš sortiment na takmer 500 druhov výrobkov a pridružených produktov z prírodného kameňa. V našej ponuke nájdete jedinečné prírodné kamene nielen pre kamenné obklady a dlažbu z najrôznejších krajín celého sveta. Vďaka správnemu výberu, s ktorým vám radi pomôžeme, môžete ľahko zútulniť svoj dom a vdýchnuť mu čaro elegancie, ktorá nestarne.

Prírodný kameň je nadčasový

Obklad z prírodného kameňa je voľbou, pri ktorej plynutie času nie je dôležité. Ako dôkaz nám môže poslúžiť staroveký Rím, kde sa travertín používal na stavbu veľkolepých budov. Dodnes sú považované za architektonické skvosty. V súčasnosti nachádza travertín, ako aj iné druhy prírodných kameňov, širokú škálu využitia v stavebníctve. Prírodný kameň totiž nie je materiál, ktorý by podliehal premenlivým módnym trendom. Ide o klasiku, ktorá je jednoducho stále ,,v kurze“.

Variácie, ktoré očaria

Zemitý travertín, trblietavý mramor alebo indický pieskovec? Alebo vás zaujala skôr kvalitná žula, rustikálne pôsobiaci vápenec či dúhové sfarbenie bridlice? Pre obklad na stenu sa často používa travertín alebo mramor v tvare obkladových panelov alebo pásikov. V ponuke je taktiež kvalitná žula a čadič. Storočím preverená dlažba s ľudovým názvom „mačacie hlavy“ je vyrobená práve z týchto materiálov. Rovnako nie je možné zabudnúť ani na ďalšie unikátne horniny v rôznych rozmeroch a tvaroch ako je pieskovec, andezit, vápenec, bridlica, kvarcit alebo gneis, nazývaný aj rula.

Každý z týchto kameňov má svoje charakteristické vlastnosti, ktoré ho predurčujú na iné použitie. V našom sortimente nájdete produkty ako kamenné obklady, kamenné dlažby, gabiony, dlažobné kocky, okrasné kamene, kamenný koberec a produkty pre ošetrenie a lepenie kameňa. Sme hrdí aj na naše špeciality z kameňa, ako bazénové lemy, parapety a nápadité kamenné mozaiky. Potrebujete poradiť? Nie je problém. Naši odborníci z Kameň Skalica s.r.o. vás ochotne oboznámia s potrebnými informáciami a uľahčia vám tak výber. Potrebujete inšpiráciu? Na webe v sekcii galéria najdete veľa fotiek od našich zákazníkov. Tu si môžte predstaviť ako bude vyzerať vaša fasáda, plot alebo dlažba okolo bazéna.

Viac než len ekologické riešenie

Produkty z prírodného kameňa sú prirodzene ekologické a šetrné k životnému prostrediu. Aj váš domov môže byť oslobodený od mnohých chemikálii a alergénov, ktoré umelo vyrobené produkty uvoľňujú do bezprostredného okolia. Nie je potrebné presviedčať vás o kvalite, stálosti a bezúdržbovosti prírodného kameňa. Stáročné kamenné stavby, ktoré aj dnes nadchýnajú súčasníkov a pritom stále slúžia, hovoria sami za seba. Premeňte s prírodnými kameňmi od www.kamenskalica.sk svoj dom na domov aj vy!

Čítané: 4357 x