Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Ako si vybrať správny trezor - oplatí sa investovať svoj čas pri výbere

Datum: 29.10.2018

Mnoho Ľudí čelí situáciám, ked osoba, ktora má záujem o trezorysi ťažko dokáže predstaviť, aký typ trezoru potrebuje a ako si vybrať jednu z mnohých možností. Či už sú to vysoko kvalifikovaní lovci s veľkým množstvom loveckých zbraní, mušket, brokovnic a nožmi, ktore maju k dispozícii. Alebo možno sú jedným zo špecializovaných zástupcov, ako je klenotník alebo hodinár. 

Takito Ľudia určite potrebujou bezpečné miesto, kde si mozu uschovávať svoje diamanty, zlato, a hodinky. Veľa ľudí si myslí že veci ako pasy, fotografie, rodné listy, zmluvy a poistky nie je potrebné mať v trezore, že v podstate všetko stačí hodiť do šuplíka či položiť na policu ale to je veľký omyl. Aj menšie množstvo hotovosti či pár šperkov zlodeji dá implus k tomu aby rozhrabal celý byt a zničil čo môže. Nikto nevie, čo sa mozem stať, mohlo by dôjsť k požiarnej katastrofe a v prípade takejto katastrofy potom človek môže prísť o drahé maľby, hotovosť a cenné dokumenty či fotografie. Takže aj výber ohňovzdorného trezoru je dôležitý.

V skutocnosti nie je veľmi komplikovaná úloha, vybrať dobrý trezor, všetko čo potrebujete, je odpovedať si kľúčové otázky, ale všetko je potrebné starostlivo zvážiť.


Otázka 1: Čo mienite držať v trezore. Pozor! Myslite dopredu, teda Aj na možné uloženie väčších vecí a predmetov

Dokumenty, peniaze, cd, flash disky, zbrane, zložky s dokumentmi, šanóny a tak ďalej. Je to veľmi dôležité čo hodláte držať v trezore, pretože podľa toho budeme vyberať aj trezor s dostatočným vybavením, potrebnú bezpečnostné triedou, veľkostí a tak ďalej.

Otázka 2: Akú veľkosť by mal mať váš trezor?

Pokiaľ bude trezor používaný len pre peniaze a šperky, môže byť malý; avšak nebudete môcť v ňom uchovávať dokumenty, súbory, fotografie alebo notebooky. Lovecká zbraň vyžaduje vysoký trezor. Veľkosť trezoru je často obmedzená veľkosťou miesta, kde má byť osadený. Všeobecné pravidlo je nasledovné - vždy by ste mali zvoliť väčší rozmer, ako ste pôvodne plánovali, pokiaľ je to možné. Dôležité je zvážiť nie len veľkosť trezoru, jeho umiestnenia a čo v ňom bude, ale tiež hlavne nasťahovanie trezoru. Dopredu zvážte aké možnosti má váš výťah, domové dvere, prípadne okno do ktorého môže trezor byť vytiahnutý menším žeriavom áno aj to sa robí. Skontrolujte si spevnenie podlahy, teda akú váhu si vaša podlaha môže dovoliť uniesť.

Otázka 3: Aké sú bezpečnostné požiadavky?

Čím cennejšie sú vaše položky (nie nutne povedané v peniazoch), tým bezpečnejšie trezor vyberajte. Vyššie bezpečnosti trezorov je označená certifikáty. Ak máte obavy o bezpečnosť a svoje cennosti, odporúčame, aby ste sa vyhli trezoru bez certifikácie. Trezory sú rozdelené do certifikátu S1, S2, Z2, Z3, 0. trieda, I. trieda, II. trieda atd ... Vyberajte prosíme správne nech má nákup trezory ten správny zmysel a úžitok.

Otázka 4: Potrebujete ochranu vašich cenností pred požiarom? Ako teda vybrať trezor s ohňovzdornou ochranou?

Ľudia bohužiaľ často zabúdajú alebo si jednoducho neuvedomujú že cennosti je potrebné chrániť nie len pred zlodejmi ale aj pred ohňom. Toto je dôvod prečo má Saffort v ponuke online i veľké množstvo ohňovzdorných trezorov za dobré cien. Ako vybrať ohňovzdorný trezor? Protipožiarne sejfy sú rozdelené do certifikátov podľa doby po ktorý sú schopné ochrániť veci umiestnené v trezore pred vzplanutím. Delí sa na 30min. 60min. 90min. a 120min.

Otázka 5: Kam umiestnite trezor? Ako vybrať miesto pre trezor sp,rávne?

Máme v podstate 3 nasledujúce typy umiestnenie či ukotveniu trezorov: Voľne stojace trezor, teda ukotvenie k podlahe kotviacimi skrutkami, možno aj prirobiť zozadu na stenu nechce Ak sa Vám vŕtať do podlahy. Ďalším variantom sú trezory ktoré sa musia zabetónovať do hĺbky múru, táto montáž teda vyžaduje určité murárske práce a búracie, ale jedná sa o jednu z najlepších variantov úschovy trezorov. Posledný variant je potom trezor zapustený / zabetónované v podlahe. Túto variantu opäť považujeme za veľmi bezpečnú však volia ju klienti ktorí sú vo výstavbe domov či majú pivnica kam trezor umiestniť vo vlastnom dome. Moc ľuďom sa búrať podlahu nechce.

Otázka 6: Ako vybrať zámok trezory? Elektronický, kľúčový, či kombinačné alebo mechanický?

Najznámejšími zámky u trezorov sú samozrejme kľúčové motýlikové zámky, potom elektronické zámky s číselníkom, mechanické otočné zámky kde treba zvoliť správnymi pohybmi danú číselnú radu a potom kombinačné zámky ktoré sa väčšinou skladajú z klasického kľúčového zámku + otočných mechanických zámkov. V dnešných dňoch keď už sa veľa zlodejov nebojí otvorenie kľúčových zámkov, odporúčame elektronické zámky ako najlepší variant. Sú bezpečnejšie, pohodlnejšie a jednoduchšie na ovládanie užívateľom.

Investícia do trezoru je dlhodobá investícia. Preto stojí za to "investovať" svoj čas pri výbere najvhodnejšieho produktu. Odporúčame zakúpiť si trezor od špecializovaných firiem, kde vždy dostanete rady, ako zmeniť kód elektronického zámku trezoru alebo kde si vyrobiť kópiu kľúča, ako nainštalovať bezpečnostné zariadenie atď. Naši špecialisti na Saffort sú tu pre Vás.

V neposlednom rade stojí za zmienku zdieľanie informácií o vašom nákupe s ostatnými. Po prehodnotení všetkých výhod a nevýhod každého trezora, ktorý zvažujete kúpiť, výber spoľahlivého výrobcu, ako aj bezpečného poskytovateľa služieb, majte na pamäti, že trezor nie je niečo ako auto, hodinky alebo super drahé a slávne maľovanie. alebo sa ho chválite. Pretože celkovo je hlavným účelom ponechať vaše veci v bezpečí, a nie svojim priateľom alebo kolegom vypravet o vašom novom nákupe.

Čítané: 3058 x