Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Stropné svietidlá do menších priestorov

Datum: 26.11.2018

Túžiť po luxusných lustroch v každej časti domova je jedna vec, no mať nízko položený strop či malé izby je vec druhá. Ktoré stropné svietidlá dodajú miestnostiam ten správny šmrnc a atmosféru?

Flexibilné stropné svietidlá

Ako dosiahnuť, aby sme vďaka osvetleniu vždy videli všetko, čo treba? Jednoducho sa treba spoľahnúť na také svetelné zdroje, ktoré sa prispôsobia našim potrebám. Aj medzi stropnými svietidlami nájdeme pár praktických a dizajnovo dokonalých kúskov, ktoré si bez problémov nasmerujeme tak, ako nám je to výhodné. Vďaka tomu získame optimálne osvetlenú pracovňu, ale napríklad aj obývačku. Ak má stropné svietidlo viac ako jednu žiarovku, vieme pomocou svetla upriamiť pozornosť na to, čo je dôležité. V kuchyni môže jedna žiarovka svietiť na prestretý stôl, ďalšia na pracovnú dosku a ďalšia na kuchynské skrinky. V obývačke čarujeme podobným spôsobom. Jedna časť stropného svietidla osvetľuje konferenčný stolík, druhá vitrínu a tretia napríklad obraz nad sedačkou. Aj v nasledujúcom roku bude moderné všetko to, čo je praktické a minimalistické, tak prečo to neskúsiť? Nie každý priestor znesie honosný luster, berme do úvahy štýl nášho bývania a aj rozmery miestnosti.

Svietidlá na strop zaujmú leskom

Stropné svietidlá sú umiestnené priamo na strope a do priestoru príliš nezasahujú. Možno o nich povedať, že sú celkom nenápadné, samozrejme, všetko závisí od ich materiálového, tvarového a farebného prevedenia. Ak máte radi minimalizmus a nadčasovosť, bielymi alebo pastelovými odtieňmi nič nepokazíte. Rovnako nadčasoví však ostanete, aj keď sa budete riadiť aktuálnymi trendmi, pretože vintage a retro sú nesmrteľné. Pokojne siahnite po všetkom lesklom, kvetinovom alebo ošarpanom, prípadne po stropných svietidlách s kamienkovými retiazkami. Do veľkých miestností treba, pochopiteľne, väčšie stropné svietidlá, no ide to aj s menšími, pokiaľ vydajú potrebné množstvo lúmenov. Vo všeobecnosti platí, že na meter štvorcový je potrebných 200 lúmenov, aby sme dosiahli optimálne osvetlenie. Okrem dizajnu lampy sa s charakterom miestnosti pohrá aj druh svetla. Teplé biele svetlo vyberáme do obývačiek a spální, studené svetlo do chodieb, pracovní a kuchýň.

Čítané: 3131 x