Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Pátrate po vhodných interiérových dverách?

Datum: 26.11.2018

Aj keď interiérové dvere sú často tou poslednou vecou, ktorú pri rekonštrukcii bývania riešime, nemali by sme na ne zabúdať. 

Veď ako by to u nás doma vyzeralo, ak by nás od luxusnej obývačky oddeľovali staré ošúchané a nemoderné dvere? Bolo by po dobrom dojme!

Interiérové dvere podľa typu miestnosti

Hľadáte dvere do kancelárie, spálne či kúpeľne? Určite by vám to nemalo byť jedno, pretože sa to vo veľkom podpíše pod vaše pohodlie. Zaiste by sa vám nepáčilo, keby každý v domácnosti vždy vedel, čo práve robíte – spálne a študentské izby jednoducho musia spĺňať požiadavky na súkromie. Presklené prvky by mohli pôsobiť rušivo zvlášť v nočných hodinách, keď sa ešte v iných miestnostiach svieti, no v spálni sa ukladáte na spánok. No platí to aj naopak – nik nemusí vedieť, že ešte nespíte, ale si čítate knihu... Bez sklenených prvkov by mali byť aj dvere do špajzy či šatníka. Sú tu však miestnosti, kde sklo na dverách oceňujeme. Ide napríklad o kúpeľňu či toaletu. Svetlo za dverami nás upozorní, že je miestnosť obsadená. Pri výbere interiérových dverí ale nemyslite len na otázku súkromia, určite je dôležité hľadieť aj na ich dizajn, materiál (fóliované, laminátové, sklenené) a na to, čo všetko musia znášať. Platí, že do často používaných dverí sa oplatí zainvestovať viac, pretože to garantuje ich vyššiu odolnosť voči oderom či škrabancom. Takisto je dobré priplatiť si za dvere, ktoré sa ocitnú pod vplyvom vlhkosti (napr. v kúpeľni).

Sklenené aj protipožiarne interiérové dvere

Interiérovými dverami sa chránime pred neželanými pohľadmi, zvukmi, vôňami aj nečakanými návštevami (jednoducho ich uzamkneme). To však nie je všetko. V súčasnosti je možné vďaka kvalitným interiérovým dverám zabrániť veľkým škodám v domácnosti. Máte v dome technickú miestnosť? Potom určite viete, že nehodno riskovať – požiare vznikajú nečakane, no s kvalitnými protipožiarnymi dverami docielite, že sa oheň ďalej do domu nerozšíri, resp. mu to potrvá veľmi, veľmi dlho. Na prvý pohľad ich nerozoznáte od bežných interiérových dverí, takže sa netreba báť ani otázky dizajnu. Svoje návštevy môžete očariť aj luxusne vyzerajúcimi sklenenými dverami, ktoré sa síce o súkromie nepostarajú, no zato miestnosti nádherne presvetlia a dodajú im luxusný šmrnc. Sklenené dvere môžu mať množstvo ozdobných prvkov, ak teda bývate v Trnave a okolí, príďte sa na ne opýtať do predajne Lupacentrum a navrhnite si dvere podľa predstáv.  

Čítané: 3311 x