Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Chystáte sa na nákup dverí? Nepozerajte sa na cenu, ale na materiál!

Datum: 28.11.2018

Výber vchodových dverí, ktoré splnia vaše očakávania a nároky, patrí k najdôležitejším činnostiam pri zariaďovaní, ale aj rekonštrukcii bytu či domu. 

O vzhľade takýchto dverí máme väčšinou celkom jasnú predstavu, avšak kritériá týkajúce sa funkčnosti a praktickosti nám tak zrejmé byť nemusia. Nevadí. Ak si chcete aj vy ozrejmiť problematiku a mať aspoň ako takú predstavu o tom, aké dvere by mohli byť súčasťou aj vašej domácnosti, nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi riadkami.

Všímajte si materiál, z akého sú dvere vyrobené

Ešte pred tým, ako sa rozhodnete osloviť predajcu, prípadne navštíviť predajňu, ktorá ponúka kvalitné vchodové dvereeurookná, uvedomte si, že takýto nákup je v podstate investícia na celý život. Pamätajte, že nie vždy to, čo je najdrahšie, je automaticky aj najkvalitnejšie.

Jedným z preferovaných materiálov je tradičné drevo, ktoré vyniká vysokou odolnosťou, nádherným dizajnom i výbornými tepelno-izolačnými vlastnosťami. Pri správnej montáži sú exteriérové dvere tvarovo stabilné, avšak extrémne výkyvy počasia môžu drevo mierne znehodnotiť.  Aj z tohto dôvodu si treba uvedomiť, že o drevo sa treba pravidelne starať a nič nepodceniť.

Vchodové plastové dvere sú obľúbené najmä preto, že sú nenáročné na údržbu, no ich cena je taktiež výhodná, čo možno považovať za obrovské plus. Môžu sa pochváliť dlhou životnosťou a pestrou škálou konečného vzhľadu. Výborne izolujú, no taktiež odolávajú vlúpaniu cudzou osobou.

Najkvalitnejšie exteriérové dvere sú však tie, ktoré sú vyrobené z hliníku. V bežných domácnostiach sa však s nimi skôr nestretnete. Vyhľadávajú ich skôr náročnejší klienti, ktorí od dverí očakávajú neobmedzenú životnosť, dokonalé dizajnové prevedenie a pochopiteľne i odolnosť voči mechanickému poškodeniu. Exteriérové dvere vyrobené z hliníku môžeme nájsť najmä vo firmách, ktoré dbajú na prvotriednu bezpečnosť a funkčnosť dverí, keďže takéto dvere pôsobia okrem iného aj reprezentatívne.

Čítané: 3027 x