Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Vyrobte si vlastné dizajnové kúsky do domácnosti

Datum: 29.11.2018

Dizajnérstvo je síce náročné a najlepšie sa v ňom vyznajú špecialisti a odborníci, no ľahšie kúsky si dokážete vyrobiť aj vy. 

Na to, aby ste si svoje obydlie skrášlili nepotrebujete vždy využiť služby odborníka, ale zmeny dokážete realizovať aj bez neho. Tento umelecký smer je špecifický tým, že nejde len o zladenie farieb a doplnkov, ale často aj materiálov. Ak ste aspoň trochu zručný a túžite po zmene a osviežení bytu alebo domu, vyrobte si  rôzne dizajnérske kúsky, ktoré budú originálom. Nielenže príjemne a užitočne vyplníte svoj voľný čas, no vyrobíte si aj niečo, čo u nikoho iného nenájdete.

Základom všetkého je nielen dobrá predstavivosť a šikovné ruky, ale aj dobrý materiál, z ktorého chcete vyrábať. Hodiť sa vám môže nielen dizajnová doska, ale aj umelé drevo, ktoré urobí z vášho priestoru unikátne miesto. Ako vhodný materiál na výrobu dizajnérskych výrobkov odporúčame použiť materiál nazývaný PUR blok alebo PUR doska, ktorý obľubujú aj profesionálni dizajnéri a konštruktéri. Tí dokážu vyrobiť rôzne modely, rekvizity a prototypy, ktoré sú veľmi drahé a vzácne. Vy si však môžete vyrobiť niečo podobné bez toho, aby ste za to zaplatili veľké peniaze. Ak ste o tomto materiáli doteraz nepočuli, tak ide o špeciálne pripravené dosky, ktoré sú významné svojimi mechanickými a tepelnými vlastnosťami. Ich výhodou oproti iným je, že sa dajú veľmi ľahko obrábať a preto si s nimi poradí každý. Stačí použiť ručné alebo CNC frézovanie a vytvarujete si tak model, ktorý ste si predstavovali.

Výhodou PUR dosky a bloku je aj ich univerzálnosť, pevnosť, trvanlivosť a v neposlednom rade efektívnosť z pohľadu financií. Vyrábané sú pomocou jedinečných technologických postupov, ktoré sú po stránke fyzikálnych vlastností konzistentné a jednotné. Na trhu je k dispozícii široké spektrum foriem s rôznou hustotou, preto si ich môžete prispôsobiť presne podľa vašich predstáv a potrieb. Ak sa vám nehodia PUR dosky, môžete ich jednoducho nahradiť blokmi, ktoré sú rovnako mechanicky pevné a tepelne odolné.  Výnimočnosť tohto materiálu je využívaná v rôznych oblastiach a to napríklad pri výrobe kulís, dekorácií, ale aj v stavebníctve. Ak rozmýšľate nad tým, že si doma vytvoríte vlastné sochy alebo modely, ktoré nebude mať nikto iný, jednoznačne siahnite po spomínaných doskách.

Čítané: 3755 x