Rozšírené hľadanie
Piatok 10. Máj 2024 |
meniny má Viktória

Zateplenie podkrovia zväčší váš životný priestor

Datum: 22.06.2019

Stále sa tlačíte v spodných poschodiach a vaše podkrovie slúži iba ako odkladisko starých a nepotrebných vecí? Vrhnite sa na zateplenie podkrovia už toto leto.

Práve v podkroviach rodinných domov sa často ukrýva doslova poklad. Obrovský priestor, ktorý využije rozrastajúca sa rodina pre detské izby, šatňu, ale aj k presťahovaniu spálne. Bez kvalitného zateplenia bude ale priestor v lete nekomfortný a v zime neekonomický. Revitalizácia podkrovia preto spočíva predovšetkým v kvalitnom zateplení.

Zateplenie šikmej strechy

Neobytné podkrovie sa na obytné adaptuje u domov so šikmou strechou. Zateplenie šikmej strechy dnes nie je žiadny problém. Najčastejšie sa používa zateplenie pod krokvami za pomoci minerálnej vlny, akú dodáva ROCKWOOL. Prečo zatepľovať? Bez zateplenia uniká v zime strechou až 25 % energie. V lete sa zas nezateplené podkrovie kvôli prehrievaniu môže stať až neobývateľným.

Nezabudnite na izoláciu podlahy v podkroví

Kamenná vlna ROCKWOOL je ideálna aj pre izoláciu podlahy v podkroví. Má totiž jedinečné akustické vlastnosti. A práve v podkroví je nutné vždy riešiť taktiež odizolovanie hluku spôsobené trebárs len obyčajnou chôdzou po podlaheIzolácia podláh a stropov odizoluje kročejový hluk, ale súčasne poskytne tepelnú izoláciu, ktorá zabráni unikaniu tepla z nižších poschodí do podkrovia. To je užitočné nielen v prípade, kedy zostane podkrovie ešte po nejakú dobu nevykurované, ale aj po jeho zobytnení. Vždy je totiž žiadúce udržať teplo v konkrétnej miestnosti bez neregulovaného prenikania do iných. Len tak dokážeme vykurovať obydlie ekonomicky a efektívne.

Akustické izolácie priečok v podkroví

Ďalším miestom, kde sa pri rekonštrukcii podkrovia hodí kamenná vlna, sú deliace priečky medzi miestnosťami. Určite je vhodné zvukovo odizolovať spálňu rodičov a detské izby, ale aj kúpeľňu či toaletu v podkroví. Len tak si zaistíme skutočný obytný komfort a súkromie. Izolácie priečok dokážu významne minimalizovať šírenie zvuku medzi jednotlivými miestnosťami. Pre tento účel sa opäť používa kamenná vlna ROCKWOOL.

Čítané: 4464 x