Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako si vybrať kvalitnú podlahu do obývačky?

Datum: 24.06.2019

Výber interiérovej podlahy je často náročný proces, pri ktorom ani nevieme, z ktorej strany ho máme uchopiť. Viete, aké máte možnosti a aké sú prednosti jednotlivých typov podláh? Odpoveď nájdete v našom článku.

Drevené parkety

Drevo je jednoducho drevo. Príjemný materiál si zamilujete pri dotyku aj na pohľad. Pri odbornej montáži a správnom ošetrení vám budú spoľahlivo slúžiť aj desiatky rokov. Vo svete stále vládne trend, pri ktorom sa renovujú aj staré drevené parkety a majstri im vdychujú nový život.

Laminátové podlahy

Hlavnou prednosťou laminátových podláh je ich nízka cena, v dnešnej dobe už aj vysoká odolnosť, jednoduchá montáž, a zároveň naozaj široký výber dizajnu a farieb. Laminátové podlahy patria medzi najobľúbenejšie riešenia, ktoré sa naozaj oplatia.

Koberec

Koberce sa už len veľmi málo používajú ako hlavná podlahová krytina izby. Dôvodom je najmä náročné čistenie a postupné usádzanie roztočov a prachu. Malý vkusný koberec však dokonale podtrhne dizajn vašej obývačky a ľahko ho môžete odniesť do čistiarne.

Dlažba

Dlažba je univerzálnym riešením pre väčšinu interiérových izieb. Jej jedinou nevýhodou je to, že ak vám na ňu spadne niečo ťažké, veľká dlaždica sa ľahko rozbije a len ťažko budete zháňať novú, ak ste si ich nekúpili do zásoby. 

Epoxidové podlahy

V poslednej dobe sú veľmi obľúbené aj epoxidové liate podlahy. Už dávno nie sú výsadou priemyselných objektov a skladov. Vďaka svojej jednoduchej údržbe a vysokej variabilite po nich ľudia čoraz viac siahajú aj v interiéroch.  

Čítané: 3010 x