Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Ako si vybrať dobrý projekt domu?

Datum: 26.08.2019

Na trhu je veľký výber rôznych katalógových projektov rodinných domov. Samozrejme, každému vyhovuje čosi iné. A tak by ste si pred výberom svojho vysnívaného projektu mali ujasniť, čo od budúceho domu vlastne očakávate.

Základné kritériá pri výbere projektu rodinného domu

Ak si dôkladne zvážite nasledujúce kritériá, je pravdepodobné, že si napokon vyberiete projekt rodinného domu, ktorý vám bude naozaj vyhovovať.

1. Pozemok

Najprv vyselektujte projekty rodinných domov, ktoré sa nehodia k vášmu pozemku. Nie každý dom je napríklad vhodný na svahovitý alebo úzky pozemok. Tieto informácie by mali byť pri konkrétnom projekte uvedené.

2. S poschodím alebo bez?

Tu by ste mali mať jasno. Túžite po modernom bezbariérovom bungalove alebo chcete poschodový rodinný dom, ktorý poslúži ako viacgeneračné bývanie?

3. Dispozičné riešenie

Plánujete väčšiu rodinu? Iste budete potrebovať dom s dvomi detskými izbami. Alebo je pre vás obývacia izba miestom, kde sa všetci radi stretávate? Potom si vyberte projekt, ktorý ponúka veľký otvorený priestor pre rodinné stretnutia. Pouvažujte o takýchto „detailoch“, ktoré vám výber projektu uľahčia.

4. Garáž a podpivničenie

Ak vám to napríklad veľkosť pozemku nedovoľuje, môžete si zvoliť projekt domu bez garáže. V prípade potreby ju neskôr môžete dobudovať samostatne, na inom mieste na pozemku. Uvažujte tiež o tom, či máte záujem o pivničné priestory. Ak pivnicu chcete, projekt bude o čosi drahší.

5. Financie

Projekty rodinných domov sú dostupné v rôznych cenových kategóriách. Vyberajte tak, aby ste všetky financie nevrazili len do samotného domu a nezostali bez prostriedkov. Myslite aj na to, že ak budete chcieť realizovať určité úpravy konkrétneho projektu, bude vás to stáť financie navyše.

Výber projektu rodinného domu nie je jednoduchá záležitosť. Je to zodpovedná úloha, ktorá rozhodne o tom, či budete so svojim domom spokojní. Ak potrebujete poradiť, obráťte sa na odborníkov z aphaus.sk. Okrem odborného poradenstva tu nájdete aj moderné projekty rodinných domov, ktoré ulahodia aj tým najnáročnejším!

Čítané: 3210 x