Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Malé drevené stavby, ktoré obohatia nielen váš dvor.

Datum: 27.08.2019

Vlastniť dom je samo o sebe menším luxusom. Vlastné priestory, v ktorých si môžete robiť všetko, čo vám napadne. Žiadni hluční susedia z vedľajšieho bytu či neutíchajúca vŕtačka

Jednoducho povedané, s domom prichádza v určitom zmysle aj svätý pokoj. No napriek takémuto pohodliu málokto strávi celé dni zavretý vo svojom malom kráľovstve. Benefitom popri dome je, že je stále kam vyjsť. Dvor je perfektným miestom pre rodiny s deťmi, pre mladé páry a ich priateľov, ale aj pre dôchodcov, ktorí si chcú vo dvojici a v kľude vypiť napríklad kávu. Aby ju však mali kde vychutnať, je dôležité si na to zabezpečiť vhodný priestor. Jedným z možných riešení je záhradný altánok.

Záhradný altánok skvalitní váš oddych

Záhradný altánok predstavuje neveľkú drevenú stavbu, ktorá môže mať väčšie či menšie rozmery. Mnohí si veľkosť altánku vyberajú na základe svojich priorít a toho, na čo by mal záhradný altánok slúžiť. Okrem spomínanej kávy vo dvojici si v ňom môžete vypiť šampanské s partiou alebo sa naobedovať so svojimi deťmi. Veď na čerstvom vzduchu chutí jedlo vždy o čosi lepšie. Záhradný altánok môže byť zhotovený s bočnými stenami, ale aj bez nich. Jeho podlaha by mala byť predovšetkým z protišmykového materiálu, pretože sa môže kedykoľvek niečo vyliať. V takom prípade je najdôležitejšie sa nepošmyknúť a neublížiť si. Odporúča sa betón, betónové kocky alebo zámková dlažba. Záhradný altánok dodá vašej záhrade exkluzivitu. Jeho okolie môžete ešte vyšperkovať a vytvoriť si tak svoju vlastnú oázu pokoja. Či už sa rozhodnete pre výsadbu kvetov, malé jazierko alebo fontánku, nepochybne si vytvoríte idylický obraz, ktorý vás bude tešiť každý deň.

Záhradný domček má širšie použitie

Ak by ste prijali čosi ako altánok, ale zároveň aj sklad, potom by ste mohli uvažovať o záhradnom domčeku. Záhradný domček je takisto ako záhradný altánok drevená stavba menších rozmerov. Môžete sa rozhodnúť pre záhradný domček, ktorý bude plniť účel vyslovene iba na skladovanie potravín alebo náradia. Ale môžete zvoliť aj takú podobu, v ktorej bude záhradný domček rozšírený o prístrešok. V takomto prípade by ste získali miesto na skladovanie, no zároveň síce menší, ale v istom zmysle altánok. Okrem toho vám prístrešok môže slúžiť aj ako miesto na parkovanie auta, vďaka čomu by ste ho skryli pred nepriaznivým počasím. Záhradný domček však nemusí byť len praktickou stavbou, práve naopak. Môžete si v ňom vybudovať vlastné wellness so saunou, vírivkou a výstupom na menšiu terasu, kde môžete v zimných mesiacoch trénovať otužovanie.

Záhradný domček ako estetický doplnok do záhrady

Záhradný domček môže byť tiež estetickým doplnkom vašej záhrady a vôbec nemusí byť nudný a skrytý niekde v konároch stromov. Môžete ho vymaľovať, zvoliť veselé farby, ktoré ho oživia. Jednou z možností je aj kvetinová skalka, ktorá ešte viac podporí jeho farebnosť. A svetelná dekorácia v podobe lampiónov alebo svetielkujúcich reťazí tiež nemusí byť na zahodenie.

Vlastniť dvor či pozemok je len predpokladom a možnosťou, no to, či ju využijete záleží iba na vás. Popustite uzdu svojej fantázii a doprajte si všetky benefity, ktoré so sebou prináša rovnako záhradný altánok, ako aj záhradný domček. Tieto dve malé drevené stavby obohatia nielen váš dvor či záhradu, ale aj váš život.

 

Zdroj fotiek: www.pinterest.com

Čítané: 3269 x