Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Správny výber poťahu sedacej súpravy je najdôležitejším

Datum: 01.11.2019

Vo chvíli, kedy si vyberáme sedaciu súpravu, veľmi často zabúdame na dôležitú vec. Na to, akým dôležitým je práve výber poťahu.

Každý z nás si sedaciu súpravu kupuje s tým, že mu vydrží. Pohnútky máme rôzne – hodí sa nám k interiéru, ktorý neplánujeme rok čo rok meniť. Kvalitnejšia sedacia súprava nie je lacnou záležitosťou. A ani z ekologického hľadiska by sme na seba neboli pyšní, keby sme čo tri až päť rokov sedaciu súpravu museli vyhodiť a kúpiť si novú. Obvykle sa nestretávame s tým, že by nám na sedačke nevydržala jej konštrukcia. To, čo nevydrží, býva poťah. Správny výber poťahu sedacej súpravy je preto kľúčovým.

Kedy nás poťah sedačky dokáže sklamať?

V prvom rade nemusí byť dostatočne pevnou a kvalitnou látka

Pokiaľ nie je odolná oderu, stane sa, že sa vám veľmi rýchlo na poťahu objaví diera. U rôznych nekvalitných eko koží a koženiek dochádza najprv k rozpraskaniu vrchnej vrstvy, k jej odlupovaniu, a následne sa objaví diera v samotnej podkladovej tkanine. Ale tieto materiály existujú aj vo vysokej kvalite. Preto dbajte na výber dobrého predajcu a myslite aj na to, že príliš nízka cena je veľmi podozrivá.

Nie každý poťah odolá spôsobu nášho používania

Ide predovšetkým o prípady, kedy doma máme mačku alebo psa, a tí majú prístup taktiež na sedaciu súpravu. Niektoré poťahy by mohli byť doslova zrelé na výmenu už po pol dni používania. Je treba hľadať taký poťah sedacej súpravy, ktorý vie odolať aj tuhým psím pazúrom, či tým ostrým a zahnutým mačacím. Tkanina s uzlíkmi sa do domácnosti s mačkou určite nehodí.

Podobné je to ale v rodinách s deťmi. Sedacie súpravy sú v nich citlivejšie na rôzne zašpinenie – od fixiek, cez plastelínu, až po znečistenie potravinami. Aj v tomto prípade je nutné hľadať sedačku s poťahom, ktorý je odolný rôznym hračkám, napríklad autíčkam, a dobre sa čistí. Výborne funguje koža.

Nadčasový design a kvalitný poťah – to je sedačka, ktorá vydrží

Dobrým riešením je nesnažiť sa poťah sedačky nadmerne prezdobiť. U malých pohoviek to nevadí. U veľkých sedacích súprav do L či do U je ideálnejšie voliť neutrálnejšie farby a vzory. Dekoráciu potom riešiť použitým bytovým textilom – napríklad vankúšikmi, dekami apod.

Kvalitný poťah sedačky je druhou podmienkou jej dlhej životnosti. Môže ísť o pevné textílie, ale veľmi často sa preferujú kožené sedacie súpravy. Koža je pri správnej starostlivosti trvanlivá. Má dokonca vlastnosť, že dokáže starnúť do krásy. Kožené sedačky vďaka tomu môžu vypadať po rokoch používania lepšie než ako nové. Naviac existuje veľa metód, ako kožu udržiavať a renovovať.

Hľadáte kvalitné sedacie súpravy či kožené sedačky?

V e-shope Mojinterer.sk kúpite sedačky, ktoré svojou kvalitou, pokiaľ ide o konštrukciu, poťah aj design, nesklamú ani najnáročnejších zákazníkov. V sortimente nechýbajú ani kožené sedačky. K dispozícii sú v obľúbených designoch aj tvaroch. Tieto sedačky vám vydržia skutočne dlho.

Čítané: 3379 x