Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Umývadielka: Toto je dôvod, prečo ich využijete aj vo väčšej kúpeľni

Datum: 05.11.2019

Už dávno neplatí, že malé umývadlá sa hodia len na toaletu alebo do kúpeľne menších rozmerov. Prečo by ste si mali minimálne jedno umývadielko zadovážiť aj do vašej väčšej kúpeľne?

Malý pomocník, ktorý urobí veľkú službu - to sú kúpeľňové umývadielka. Malé umývadlo zachráni každú situáciu na drobných miestach a v minimalisticky ladených kúpeľniach, no nájde si svoje uplatnenie aj v tých väčších.

Ako sa zorientovať vo veľkosti umývadiel?

Veľké umývadlá sa obvykle vyrábajú so šírkou 80 - 100 cm, bežné umývadlo má šírku 50 - 65 cm a hĺbku okolo 45 - 50 cm, malé umývadlá nájdete so šírkou okolo 50 cm a umývadielka zoženiete aj so šírkou 35 cm a hĺbkou 20 cm, svoju funkciu však plnia bravúrne. Sú minimalistickým riešením a najčastejšie ich vídať v malých priestoroch, napríklad v klasických panelákových záchodoch ako miesto pre umytie rúk návštev.

Vďaka umývadielku zaistíte, aby vám návšteva nechodila do kúpeľne, ktorá je diskrétnou zónou vašej rodiny. A akú funkciu plnia umývadielka v samotnej kúpeľni? Obvykle sa inštalujú priamo k toalete, aby ste si mohli ruky pohodlne umyť priamo po jej použití. Ak sú rozmery kúpeľne veľkorysé, nemusíte zbytočne chodiť k „veľkému“ umývadlu. Je to komfortné a hygienické riešenie, ktoré oceníte vy i vaši najbližší.

Praktickosť na prvom mieste

Hľadáte praktické a zaujímavé umývadielko? Umývadielka nájdete v rôznych prevedeniach. Hranaté, guľaté, polkruhové, rohové a v rôznych dizajnových a materiálových obmenách. Ak chcete zabiť dve muchy jednou ranou, stavte na umývadielka kombinované s kúpeľňovou skrinkou. Tá vám ponúkne ďalší úložný priestor. Obľúbená je kombinácia umývadiel so sklonenými umývadlovými batériami, ktoré sú prispôsobené malým umývadlám.

V čom je prednosť sklonených batérií? Vďaka prispôsobenému uhlu dopadu vody sa nemusíte obávať nechcenej sprchy. Ak potrebujete univerzálne umývadielko, mnohé kúsky nájdete u značky JIKA. Tá ponúka osvedčené tvary a veľkosti, na ktoré sa môžete spoľahnúť. Ak však túžite do vašej kúpeľne umiestniť zaujímavé a dizajnové umývadielko, určite si prezrite ponuku značky Villeroy & Boch, prípadne Laufen či Duravit.

Čítané: 3244 x