Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Bidet alebo klasická toaleta?

Datum: 22.11.2019

Mnoho ľudí ani len netuší, čo to je bidet a na čo slúži. Dôvodom je napríklad to, že o intímnej hygiene sa toho moc nehovorí aj napriek tomu, že je pre náš život nevyhnutná. 

Bidet a klasická toaleta nie sú protivníkmi, ale naopak spoločníkmi.

Spolu tvoria dokonalý set

O tom, že nie každý pozná význam slova bidet hovoria aj skúsenosti s jeho používaním. Nie je ničím výnimočným, že v hoteloch ich ľudia využívajú na pranie bielizne, za čo môže nedostatok informovanosti a skúseností. Bidetová sprška slúži na očistenie intímnych partií a to nielen po použití toalety, ale dokonca aj pri menštruácii. Jej výhody nie sú len v čistom a dobrom pocite, ale aj v zdravotnom hľadisku.

V dnešnej dobe je už používanie bidetu samozrejmosťou nielen v hoteloch, ale aj v domácnostiach. Hoci ide o investíciu, do ktorej sa nie každému chce púšťať, pravda je však taká, že z ekonomického hľadiska sa nám financie čoskoro vrátia. Toaletný papier musíme tiež zaplatiť a pritom nejde o najlacnejší produkt. Ak máte viacčlennú rodinu, tak ho za krátky čas spotrebujete veľa, čo si ľudia ani neuvedomujú. Okrem toho pri jeho používaní môžu na pokožke zostať rôzne nečistoty, ktoré priamo ohrozujú zdravie človeka. Častým problémom je vznik infekcií, ktoré sa liečia ťažko a zdĺhavo. Bidet sa dokáže o hygienu postarať omnoho dôkladnejšie a šetrnejšie.

Existuje niekoľko typov

Ak ste už niekedy bidet videli, tak to bol len jeden z viacerých druhov. Klasický bidet vyzerá ako biela misa s malou sprchou, na aký sme zvyknutí práve z ubytovacích zariadení. Stále populárnejším je však bidet zabudovaný do toalety, ktorý sa dá zadovážiť nielen pri kúpe celého WC, ale aj neskôr ako prídavná časť. Kombinovaný bidet je vhodný najmä do bytov, kde nie je príliš veľa miesta. Ani tí, čo nemajú miesta na rozdávanie sa nemusia vlastného bidetu vzdať, pretože ho dokážu dokonale prispôsobiť. Majitelia bytov a malých rodinných domov tak ocenia čo veľkú úsporu miesta, ktoré môžu využiť na niečo iné.

V prípade, že ste pred nejakým časom kúpeľňu prerábali a nechcete investovať do celého nového setu, vhodný bude prídavný bidet alebo bidetová doska. Tá sa jednoducho prirobí na záchodovú misu, no treba dávať pozor, aby boli kompatibilné. Lacnejším variantom je však samostatne stojaci bidet, ktorý sa hodí do väčšieho priestoru. Úplne pohodlie zaručujú elektronické verzie bidetov, ktoré je možné ovládať pomocou diaľkového ovládania. Hoci sa môže zdať, že ide už o poriadny výmysel, využívajú ho najmä ľudia s nejakým hendikepom alebo pohybovým obmedzením. Takýto bidet im dokáže uľahčiť život pri návšteve hocijakej kúpeľne. Súčasťou každého jedného typu sú aj bidetové sprchové hlavice, bez ktorých by tieto zariadenia neplanili svoj účel.

 

Čítané: 2757 x