Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Niekoľko tipov ako vyzdobiť vianočný stromček ako profesionál

Datum: 05.12.2019

Akonáhle si vyberiete svoj vianočný stromček, či už živý alebo umelý, zapojte celú rodinu do skutočne príjemnej predvianočnej akcie akou je zdobenie stromčeka. Kľúčom zdobenia je využiť vašu fantáziu a vybrať také vianočné ozdoby, ktoré budú odrážať vaše záujmy a váš osobný štýl. 

Neexistuje správny alebo nesprávny spôsob ako ozdobiť vianočný stromček, ale existuje niekoľko zásad, ktoré je dobré dodržiavať, a vďaka ktorým bude táto úloha trochu jednoduchšia a výsledok bude mimoriadne ohromujúci.

Investujte do kvalitného Vianočného stromčeka

Vianočné stromčeky vyrobené z prvotriednych materiálov poskytujú robustnú a spoľahlivú podporu pre dekorácie. Zistíte, že stromčeky vysokej kvality sú vo všeobecnosti odolnejšie a každý rok si zachovajú svoj krásny vzhľad. Aby ste predišli opotrebeniu vášho stromčeka, zvážte model, ktorý ponúka jednoduché zostavenie a uskladnenie. Ako základ pre dekorovanie je dôležité vybrať vianočný stromček, ktorý sa hodí k vášmu štýlu a nechá vyniknúť vaše ozdoby.

Nájdite správne miesto pre stromček

Či už je váš vianočný stromček živý alebo umelý, musíte zvážiť, kam ho umiestniť, najmä ak máte veľa priestoru v domácnosti. V ideálnom prípade to bude v blízkosti zásuvky, čím zabránite ťahaniu káblov naprieč podlahou obývacej izby. Ak je to potrebné, môžete preskupiť nábytok tak, aby ste zabránili tomu, aby sa vaše hravé deti alebo domáci miláčikovia dostali do cesty k vašej slávnostnej nádhere.

Najskôr začnite svetlami

Zdobenie začnite vianočným osvetlením klasickými svetelnými reťazami, pretože by to bolo ťažšie urobiť po pridaní ozdôb. Odporúčame vám začať so zástrčkou ako východiskovým bodom. Omotajte ju okolo kmeňa vianočného stromu. Pokračujte v rovnomernom aplikovaní svetiel okolo vetiev najbližších ku kmeňu a potom ich rozmiestňujte nahor. Neustále tkajte svetlá, až kým nedosiahnete špičku stromčeka. Pamätajte, že pri prepletaní svetielok by mala byť jedna žiarovka umiestnená pod vetvou a ďalšia nad vetvou. Vždy ozdobujte svoj stromček rozsvietenými svetlami pre prípad, ak by sa vyskytol problém. Je oveľa ľahšie opraviť svetielka pri ich pridávaní, než keď je strom úplne ozdobený.

Tip na ďalšie Vianočné osvetlenie domácnosti: Hľadáte spôsob ako rýchlo a jednoducho vyzdobiť vašu záhradu, balkón, terasu, okno alebo zábradlie? Svetelné záclony a svetelné hady sú perfektným riešením pre ozdobenie vášho príbytku.  Sú mimoriadne všestranné a vnesú vášmu exteriéru i interiéru naozaj elegantný a dramatický výraz.

Vyberte farebnú schému

Ak sa budete držať jednej farebnej schémy, váš vianočný stromček bude vyzerať jednotne. Výber farieb, ktoré spolu ladia je teda kľúčovou súčasťou zdobenia stromčeka. V prípade pochybností sa držte nasledovnej jednoduchej schémy. Červená, zelená a zlatá sú tradičné farby Vianoc. Pre zimný vzhľad si vyberte strieborné, modré a biele ozdoby alebo dajte prednosť farbám, ktoré sú trendy túto sezónu. Nezabúdajte, že profesionálne vyzdobený vianočný stromček je centrálnou dekoráciou vo vašej domácnosti, ktorá spája všetky ostatné vianočné ozdoby dohromady.  

Krásne vyzdobený vianočný stromček je nevyhnutná súčasť každého príbytku počas sviatočného obdobia, ktorá pomáha vytvárať pocit výnimočnosti a spolupatričnosti. Vianoce sú sviatkami rodiny, preto je dobré zapojiť do zdobenia stromčeka celú rodinu a zabaviť sa pri tom.

Čítané: 4013 x