Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

PRIVÍTAJTE JAR V ZÁHRADE BEZ KRTKOV

Datum: 02.03.2020

Obdobie jari sa už pomaly, ale iste blíži a vo vašej záhrade už čoskoro začnú kvitnúť prvé kvietky. Práve v tomto čase sa však do záhrady môžu nasťahovať aj neželaní návštevníci, krtkovia.

Poradíme vám efektívny a bezbolestný spôsob, ktorým ich z pozemku vyženiete.

Zbavte sa krtkov jednoducho a predsa účinne

Určite ste si už všimli, že vaša záhrada sa po dlhom zimnom spánku začína pomaly prebúdzať k životu a už čoskoro bude prekvitať v celej svojej kráse. Počas tohto radostného obdobia však mnohí záhradkári musia čeliť aj výzvam, ktoré predstavujú všadeprítomné krtince či ohryzené zvyšky pestovaných plodín. Nastáva teda čas na otázku, ako sa zbaviť krtka, ktorý si za svoj domov očividne zvolil práve vašu záhradu. Keďže krtko žije pod zemou, uvidíte ho len veľmi zriedka, hoci znaky jeho prítomnosti sú viditeľné viac než dosť. Len tak ľahko sa vám ho teda chytiť nepodarí a preto je potrebné začať premýšľať nad inou alternatívou, ktorá je v ideálnom prípade nielen efektívna, ale aj humánna.

Túto možnosť vám ponúka moderný plašič krtkov vydávajúci zvuky a vibrácie s nízkou frekvenciou, ktoré sa šíria pôdou v okolí plašiča a to až na rozsiahlej ploche 1000 metrov štvorcových. Fungovanie plašiča zabezpečujú alkalické batérie, vďaka ktorým môže byť nepretržite v prevádzke až po jeden rok a následne ho môžete používať aj naďalej po výmene batérií. Výhodou podobného odpudzovača je navyše fakt, že jeho signál prekáža tak krtkom, ako aj myšiam, potkanom, hrabošom a hadom. Škodci zastupujúci tieto druhy zvierat preto váš pozemok pod vplyvom plašiča rýchlo opustia a príchodu nových votrelcov sa tiež rozhodne nemusíte obávať.

Krtince vo vašej záhrade sa stanú minulosťou

Ľuďom, psom, mačkám ani iným domácim zvieratám neprekáža zvuk ani vibrácia, ktorej zdrojom je elektronický odpudzovač krtkov Deramax Cvrček vzhľadom na nízku frekvenciu jeho signálu. Efekt má totiž výlučne na spomenuté živočíchy a preto vám nijakým spôsobom nebude vadiť. Plastový kryt odpudzovača vyrábaného v Českej republike mu poskytuje potrebnú ochranu pred vlhkosťou v pôde a zároveň na jeho materiál nepôsobia UV lúče. Kvalitu a účinnosť tohto produktu v neposlednom rade potvrdzuje záruka až po obdobie piatich rokov.

Čítané: 3811 x