Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Eurookná vám prinesú domov príjemnú atmosféru a dlhú životnosť

Datum: 16.03.2020

Na trhu máme v ponuke niekoľko typov okien a dverí, medzi ktorými dominuje plast. Stále obľúbenejšie je však aj drevo, ktoré je prírodným materiálom s príjemnou atmosférou a dizajnom. Čo všetko takéto okná a dvere prinášajú?

Drevo je prírodný materiál, ktorý myslí aj na prírodu

Ak plánujete meniť alebo kupovať nové okná a dvere, bude pred vami dôležitá úloha a to rozhodnúť sa, aký materiál zvolíte.  Každý jeden z nich má svoje výhody a nevýhody, ktoré treba zohľadniť ešte pred samotnou kúpou. Ak hľadáte materiál, ktorý bude príjemný nielen pre vašu domácnosť, ale aj životné prostredie, zvoľte drevené okná. Práve tie sú vhodné pre ľudí rozmýšľajúcich ekologicky, ktorý sa netaja ohľaduplnosťou k životnému prostrediu. Tieto okná majú však aj množstvo iných výhod a jednou z nich je to, že sú príjemné na dotyk, ale aj vzhľad. V rodinnom dome dokážu vytvoriť príjemnú atmosféru, ktorú by ste s plastom alebo hliníkom nikdy nedocielili. Eurookná majú aj vynikajúce zvukovo-izolačné vlastnosti a tak sa nemusíte obávať úniku tepla alebo vplyvu rôznych druhov počasia.

Ľudia drevené okná obľubujú aj preto, že pôsobia originálne a luxusnejšie. Hodia sa do akýchkoľvek typov nehnuteľností a to nielen klasických rodinných domov a bytov, ale aj drevodomov a historických stavieb.

Nezabúdajte na údržbu

Na to, aby vám okná dlho vydržali a aj dobre vyzerali, je potrebné vykonať pravidelne ich údržbu. Nejde o nič zložité, no ak ju podceníte, okná vám vydržia aj o niekoľko rokov menej ako by ste očakávali. Stačí im venovať niekoľko minút ročne a budete spokojní vy, vaše okná a aj vchodové dvere. Pravidlá údržby poskytuje aj výrobca samotných okien a dverí,  preto je dobré riadiť sa nimi. Starostlivosť vyžadujú nielen samotné rámy okien, ale aj kovanie. To je dobré raz ročne premazať mazivom. Najlepšie urobíte, ak celú údržbu spojíte s klasickým umývaním okien a budete vedieť, že na dlhé mesiace máte od nich pokoj. Aj keď drevo je v tomto prípade pre mnohých strašiakom, netreba sa ho obávať. Hoci mu venujete o niečo viac času ako pri plaste alebo hliníku, no počas roka sa vám odvďačí svojou krásou a spoľahlivosťou. Do rôzne zariadených interiérov dokáže drevo priniesť zážitok, na ktorý nezabudnú ani vaši priatelia, či rodina. Z pohľadu investície ide o vyššie náklady, ako je to pri plastových oknách, no už po krátkom čase zistíte, že ste sa rozhodli správne.  

Čítané: 3063 x