Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Typy postelí, ktoré letia

Datum: 02.08.2020

Ako si kto ustelie, tak si ľahne – toto porekadlo nie je len obrazné. Funguje doslova aj v našej spálni. Každý máme iné preferencie, ale všeobecne sa riadime aktuálnymi trendmi. Ktoré sú v kurze dnes?

Dobrá posteľ znamená dobre sa vyspať aj príjemne vstať do nového dňa. Na ráme postele a rošte pritom záleží rovnako, ako na matraci. Kto si večer v posteli číta, ocení pohodlné čelo postele. Starší ľudia a tí, koho trápia problémy s pohybovým aparátom, preferujú vyššiu posteľ pre lepšie uľahnutie aj vstávanie. Niektorí z nás si potrpia na luxusnom vzhľade spálne a hľadáme aj luxusné postele. A niekto zas dáva prednosť masívnym posteliam, z ktorých je ešte cítiť príroda. To sme vlastne zhrnuli základné trendy, ktoré aktuálne preferujeme. Poďme sa pozrieť na to, aký je sortiment postelí v týchto segmentoch.

Postele z masívu nielen na chalupu

Kto sa snaží žiť zdravšie, nemal by sa zamerať len na pohyb a zdravšiu stravu. Dôležité je tiež zmeniť prostredie, v ktorom žijeme. Naše zdravie totiž ovplyvňuje aj nábytok. Aj keď formaldehyd už nie je v kompozitných materiáloch tak častým, nájdeme ho stále, a nielen v starom nábytku. Istotou je masív. V spálni trávime tretinu života a často si neuvedomujeme, ako je dôležité vyberať práve do spálne zdravý nábytok. Začať je určite vhodné u výberu postelí. Postele z masívu vyzerajú pekne aj v modernom interiéri. Rozhodne nejde len o nábytok k na chatu. Modernému interiéru pristanú predovšetkým postele z tvrdých drevín, alebo z ovocných. Chalupársku tradíciu doplnia masívne postele z borovice či smreku. Z masívu môžu byť samozrejme manželské postele aj klasické jednolôžka.

Veľkým hitom sú celočalúnené postele

Čalúnené postele majú obvykle vysoké polstrované čelo, ktoré sme už zmienili ako must have zarytých čitateľov. Kto dnes hľadá luxusné postele, siahne práve po tých čalúnených. Nájdete ich aj v e-shope Okay.sk pod vlastnou značkou firmy – Henry Style. Je to privátna luxusná značka nábytku e-shopu, ktorá mimo iné ponúka za veľmi príjemné ceny aj tento na trhu inak až extrémne drahý nábytok – celočalúnené luxusné postele.

Čítané: 2751 x