Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Snívate o drevených oknách? Robíte dobre

Datum: 18.08.2020

Hoci boli drevené okná základnou výplňou domov z minulosti, táto doba sa vracia späť. Mali sme tu etapu plastu, ktorá už skončila a preto je dobré rozmýšľať nad úplne iným materiálom okien a dverí. Tak čo si vyberiete?

Nová doba drevená

Ak vám niekto povie, že drevené okná sa v súčasnosti do moderných stavieb nehodia, tak ho v žiadnom prípade nepočúvajte. To, že bolo drevo materiálom z minulosti je síce pravda, no trend sa vracia späť a drevo má stále svoje čaro a výhody. Okrem toho, tento materiál prešiel v posledných rokoch veľkými zmenami a preto dokáže v rámci vlastností spĺňať rovnaké parametre, ako iný materiál. Ak by sme chceli hovoriť o výhodách, tak by sme v prvom rade začali prírodným vzhľadom a príjemným pocitom. Nič nedokáže u vás doma vytvoriť takú atmosféru, ako drevené okná a dvere. Pri skombinovaní s doplnkami vám bude interiér závidieť každá návšteva.

O dokonalom dizajne by sme sa mohli baviť dlho, pretože ho môžete vytvoriť podľa vašich predstáv. Veľké možnosti dávajú rôzne farebné variácie rámov, z ktorých si pravdepodobne nebudete vedieť nejaký čas ani vybrať. Rovnako sú eurookná výbornou voľbou aj z finančného hľadiska, pretože napríklad v porovnaní s hliníkom váš rozpočet neutrpí takú veľkú stratu. Ak by vás ale predsa očaril spomínaný hliník, možnosťou je aj kombinácia týchto dvoch materiálov. Dosiahnete tak nielen kvalitu a odolnosť, ale stále zostanete pri prírodnom dizajne. Drevohliníkové okná sa stávajú súčasťou domácností, ktoré sa nevedeli rozhodnúť pre jeden materiál.  

A čo tak výber výrobcu

Na trhu nájdeme veľmi veľa firiem, ktoré sa vedia postarať o výrobu okien a dverí, ale aj dopravu a montáž. Práve inštalovanie okien nie je každodennou záležitosťou a preto by sme to mali nechať na odborníkov. Aj montáž rozhoduje o tom, ako budeme s oknami spokojní a či budú plniť všetky svoje funkcie na sto percent. Kvalita okien samozrejme závisí aj od kvality výrobcu a preto nie je dobré tento výber podceňovať. Osloviť sa oplatí špecializovanú firmu, ktorá svoju prácu nielen spraví, ale bude za ňu niesť aj zodpovednosť a poskytovať servis. Takýto výrobca väčšinou poskytuje všetky potrebné úkony od začiatku až po koniec a vy si budete okná a dvere už len užívať.

Čítané: 3344 x