Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Nové trendy v bývaní. Vyberte si modernú sedaciu súpravu

Datum: 14.10.2020

Obývačka je srdcom každého domu alebo bytu. V obývacej izbe sa stretáva celá rodina, priatelia, známi. Toto miesto stretnutí a rodinných osláv by malo byť zariadené trendovo a zároveň prakticky.

Dominantou každej obývačky je sedacia súprava. Sedačka musí mať dostatočne veľkú plochu na sedenie a zároveň poskytovať maximálne pohodlie.

Ako má vyzerať moderná a praktická sedacia súprava

Moderné sedačky sú spojením klasických tvarov, kvalitných poťahov a praktického prevedenia. Čo všetko tieto pojmy znamenajú? Pri výbere sedacej súpravy preferujte jednoduché tvary, ktoré sú symbolom návratu ku klasike. Sedačka je síce dominantou obývacej izby, ale nemala by udrieť do očí ako prvá. Dajte prednosť čistým líniám, ktoré splynú so zvyškom vybavenia miestnosti. Ak uprednostníte extravagantnejší dizajn, zvoľte jednoduchú textúru poťahov. Vzorom pre takéto sedacie súpravy je škandinávsky štýl nábytku. V súčasnosti sa pri výrobe nábytku prihliada na praktickú stránku. Malé byty a stiesnené priestory vyžadujú riešenie. Tým sú sedačky, ktoré sú dostatočne veľké, aby mohli slúžiť nielen na sedenie. Po rozložení musí sedačka plne nahradiť lôžko a samozrejmosťou je priestranný úložný priestor. Čoraz viacej sú preferované sedacie súpravy, ktoré majú v spodnej časti priehradky, priečinky alebo zásuvky. K sedacej súprave zvoľte doplnky, ktoré jej štýl podčiarknu. Obľúbené sú veľké, pohodlné vankúše alebo deky z prírodných materiálov. Takéto dekoračné vankúše zvýšia komfort sedenia a deky vám dobre poslúžia počas zimných mesiacov.

Ako vybrať sedaciu súpravu do každého bytu

Ceny nehnuteľností neustále stúpajú, a preto čoraz viacej mladých ľudí uprednostňuje kúpu menšieho bytu. Do takýchto bytov sa hodí rozkladacia pohovka s dvojitým sedením, ktorá sa dá roztiahnuť a použiť ako lôžko na spanie.  K sedačke si zakúpte rozkladacie kreslo a získate plnohodnotnú posteľ pre návštevy. Do väčších bytov, rodinných domov a do domácností s viacerými členmi rodiny sa hodí sedačka v tvare U alebo L. Veľké sedačky umiestnite ďalej od steny alebo do stredu obývačky. Týmto malým trikom získa miestnosť vzdušnosť. Veľmi dôležitý je výber farby sedacej súpravy. Klasickou je biela a čierna farba alebo ich kombinácia. Nič nepokazíte hnedou, šedou a béžovou. Pre odvážnejších odporúčame sedacie súpravy červenej, fialovej či zelenej farby. Tmavšie farby môžete osviežiť vankúšmi v jemných pastelových farbách. Na trhu sa stretnete s veľkým množstvom poťahových materiálov sedačiek.  Stálicou medzi nimi je kožená sedačka. Moderne vyzerá zamat alebo semišové čalúnenie. Pre zvýšenie životnosti sedačky stavte na kvalitný výplňový materiál, akým je napríklad studená polyuretánová pena alebo bonellové pružiny. 

Čítané: 2641 x