Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Máte malý byt? Poradíme vám so zariadením kuchyne

Datum: 14.10.2020

Stiesnené priestory v malých bytoch si vyžadujú praktické riešenia. Hlavne v prípade, že sa chystáte kúpiť kuchynskú linku a zariadiť kuchyňu. Veď aj malá kuchyňa môže vyzerať moderne.

Nemusíte sa zriecť nových trendov v bývaní. Stačí zopár malých trikov a vaša kuchyňa bude zariadená účelne a nadčasovo.

Veľké triky pre malé priestory

V malých bytoch je veľmi praktickým riešením prepojenie kuchyne s obývacou izbou. Odstránením prepojovacej priečky získate priestor navyše. Zároveň spojenie týchto dvoch miestností vie opticky zväčšiť celý byt. Stačí, aby ste zvolili jednotné farby pre nábytok a podlahy v oboch izbách. Vždy vyberajte svetlejšie farby doplnené sklom a zrkadlami. Veľmi trendové sú pastelové farby či jedálenský stôl zo skla. Priestor sa bude javiť väčší aj v prípade, že zvolíte farbu stropu o odtieň bledšiu ako steny. Všetky tieto malé triky doplňte vhodným osvetlením a máte vyhrané. Každá kuchyňa by mala disponovať centrálnym svietením doplneným osvetlením skriniek LED pásikmi a bodovým svietením nad pracovnou plochou. Dokonca aj pre garsónky existuje riešenie vo forme samostatných odkladacích skriniek, zásuvného barového pultu alebo rozkladacieho stola. Barové pulty a kuchynské ostrovčeky slúžia nielen na predelenie kuchyne, ale aj ako pracovná plocha. Doplnkový odkladací priestor alebo miesto na dekorácie získate vďaka nástenným poličkám.

Kuchynská linka v malom byte

V malom byte obzvlášť dbajte na to, aby ste do kuchyne zakúpili praktickú kuchynskú linku. Do malej kuchyne sa hodia rohové kuchynské linky. Dizajn takejto linky musí mať jemné a čisté línie. Jednoduchosť môžete rozbiť kombináciou dreva s krémovými farbami. Kuchyňa musí mať dostatok úložného priestoru na potraviny i kuchynské náradie. Preto si vyberajte linky so širokými výklopnými kontajnermi a skrinkami, ktoré siahajú až po strop. Vrchné časti kuchynskej linky môžu byť sklenené alebo vo svetlých farbách. Vďaka tomu nebude linka vyzerať príliš robustne. Dbajte aj na to, aby boli všetky skrinky plne výsuvné. Využite taktiež rohy miestností a umiestnite do nich rohové skrinky alebo poličky. Vrchné priestory sa musia dať vyklápať kvôli jednoduchšiemu prístupu. Pracovná plocha v kuchyni sa dá zväčšiť prídavnou doskou, ktorá sa pokladá na kuchynský drez. Samostatnou kapitolou sú kuchynské spotrebiče. Takmer všetky sa dajú zakúpiť ako vstavané. Snažte sa vyberať spotrebiče, ktoré majú viacero funkcií a sú čo najužšie. Stenu medzi skrinkami a pracovnou doskou využite na zavesenie kuchynského náradia. Všetko potrebné budete mať poruke a získate moderne vyzerajúce doplnky.

 

Čítané: 4152 x