Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Predĺžte životnosť vašich matracov pomocou matracového chrániča

Datum: 19.10.2020

Investícia do kvalitných matracov nie je zanedbateľnou položkou. Cena matracov sa zvyšuje v prípade, že potrebujete matrac špeciálny, napríklad anatomický alebo antialergický.

Samozrejme, že chcete, aby vám matrace vydržali niekoľko rokov. Preto by ste si k matracu mali dokúpiť matracový chránič.

Na čo mi bude matracový chránič

Chránič na matrace nie je drahou záležitosťou. Napriek tomu vám spraví veľkú službu. Veľa ľudí v posteli nielen spí, ale aj pracuje s počítačom, číta knihy, hrá sa s deťmi. Pri všetkých týchto činnostiach je nemožné nenarobiť neporiadok. Ku knihe si radi vypijete čaj alebo kávu, pri práci s počítačom sa žiada niečo malé pod zub a deti si vedia do postele zobrať kus čokolády, cukríky alebo iné dobroty. Stačí malý kúsok jedla a váš cenný matrac je znečistený. Vyčistiť matrac je veľmi zložité. Ak však na ňom máte položený matracový chránič, o starosti je postarané. Matracový chránič nie je len ochranou pred znečistením jedlom, ale zvládne oveľa viac. Je bariérou, ktorá ochráni matrac pred potom či močom. Zároveň chráni aj vás. Matrace sú živnou pôdou pre roztoče, baktérie a prach. Vďaka chrániču ani jeden z uvedených nepriateľov zdravia neohrozí vás a ani vašu rodinu. Kvalitné matracové chrániče si môžete kúpiť na stránkach internetového obchodu matracentrum.sk. Okrem chráničov na webe matracentrum.sk nájdete širokú ponuku matracov, roštov, paplónov, vankúšov alebo doplnkov do domácnosti akými je napríklad trendová sobia kožušina.

Vybrať matracový chránič je jednoduché

Kúpa matracového chrániča nie je zložitou záležitosťou. V prvom rade zmerajte svoj matrac. Rozmery chrániča musia byť kompatibilné s rozmermi matraca. Okrem rozmeru chrániča je dôležitý aj výber typu ochrany. Chrániče sa vyrábajú s rôznymi ochrannými vlastnosťami. Iný chránič je vhodný pre seniorov a iný pre malé deti. Medzi najviac obľúbené matracové chrániče patria vodeodolné modely, v zime oceníte termo chránič a skvelou voľbou je bambusový chránič pohlcujúci pachy.

Aplikácia chrániča na matrac je naozaj jednoduchá. Stačí ho položiť na povrch matraca a upevniť pomocou gumičiek. Následne na matrac položíte posteľnú plachtu a môžete komfortne oddychovať. Veľkou výhodou chráničov je ich jednoduchá údržba. Chránič sa dá prať v práčke pri vysokých teplotách. Vďaka tomu eliminujete riziko tvorby roztočov a usádzania prachu.

 

 

 

Čítané: 2693 x