Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Aký štýl a materiálové prevedenie dverí mám zvoliť?

Datum: 21.11.2020

Viete o tom, že výber správnych vchodových dverí je alfou a omegou pri zariaďovaná vášho príbytku?

Totiž, ak by ste zvolili nevhodné vchodové dvere, ktoré by neladili s interiérom či exteriérom vášho domu, mohli by zhoršiť celkový vzhľad a dojem, čo nechce samozrejme nikto z nás.

Aký typ dverí mám zvoliť?

V prvom rade zvážte to, kde žijete – bývate v ruchu veľkomesta alebo v pokojnej dedinke? Ak chcete znížiť hluk z vonkajšieho okolia, zvoľte oceľové dvere, ktoré znížia hluk, no zároveň vám poskytnú maximálnu ochranu a odolnosť voči vplyvom z vonkajšieho prostredia. Ak však žijete v tichej oblasti, nebojte sa siahnuť po vchodových dverách, ktoré budú zdobené skleneným obkladom, ktorý pôsobí mimoriadne nadčasovo. Pokiaľ ide o bezpečnosť, môžu byť tou najlepšou voľbou plné dvere alebo sa môžete rozhodnúť pre dvere s menšími sklenenými výplňami, ktoré odradia prípadných zlodejov. Inštalácia bezpečnostných dverí vám samozrejme môže poskytnúť väčší pokoj, čo je v dnešnej dobe nevyhnutné. Ak je však vstupná hala do vášho domu tmavá, potom výber dverí s väčšími sklenenými výplňami môže pomôcť zvýšiť tok prirodzeného svetla.

Pozor na výber vhodného typu materiálu

Ak milujete tradície, drevo je pre vás jednoznačne voľbou číslo jeden. Na pamäti treba mať, že ide o prírodný materiál, ktorý si vyžaduje vašu pravidelnú starostlivosť, údržbu a špeciálne nátery, ktoré sú zárukou bezchybného vzhľadu počas nasledujúcich rokov. Protipožiarne oceľové dvere či bezpečnostné vchodové dvere sú zárukou spoľahlivosti a bezpečnosti, pričom oceľ sa môže pochváliť výbornými technickými parametrami, odolnosťou a pevnosťou. V súčasnosti si svoju obľubu získali aj plastové vchodové dvere, ktoré vás očaria svojim dizajnovým prevedením, ale aj nízkou cenou. Interiérové posuvné dvere môžete umiestniť medzi spálňu a detskú izbu, ba dokonca do špajze či šatníka, a práve preto by ste nemali zanedbať ani výber interiérových dverí, ktoré nádherne doplnia váš interiér.

Čítané: 2944 x