Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Roleta deň a noc je riešením pre moderné interiéry

Datum: 19.01.2021

Klasické záclony sú na ústupe. Nahradzujú ich moderné rolety deň a noc. Presne takto sa táto moderná vymoženosť nazýva a nahradiť vie nielen čipkované záclony, ale aj závesy. Naše bývanie modernizujú, ale nepripravujú nás ani o benefity, ktoré nám dávali závesy. Aj tieto rolety v zime účinne vytvárajú teplo domova, podobne, ako to robia ťažké závesy. Avšak s mnohými ďalšími výhodami. Rolety deň a noc sa stali dôležitým prvkom našich bytov a domov.

Roleta deň a noc je riešením pre moderné interiéry

Do moderného interiéru nie sú záclony so závesmi príliš vhodné. Kto má naviac doma domáce zvieratá, predovšetkým mačku či mačky, ako prvé musí dostať z bytu či z domu tieto lákadlá. Predstavujú pre nich totiž neuveriteľnú zábavu a krásu si s nimi náš bytový textil príliš dlho neudrží. Aj z týchto dôvodov potom uprednostňujeme rolety, alebo interiérové žalúzie. Existuje ale aj ďalšie riešenie – rolety deň a noc.

Viete, čo sú rolety deň a noc?

Rolety deň a noc sú moderným vynálezom, ktorý dokáže ponúknuť výhodu textilnej rolety a žalúzií súčasne. Stále neviete, o čo sa jedná? Pokiaľ ide o materiál a konštrukciu, nelíšia sa Fexi rolety, ako sa tiež niekedy rolety deň a noc podľa svojho dodávateľa nazývajú, od iných roliet. Napriek tomu sú iné. Predovšetkým vďaka tomu, že ponúkajú riešenie bez kompromisu. Zatiaľ čo u bežnej rolety sa musíme rozhodovať, či ju zatiahneme, alebo naopak vyrolujeme, látkové rolety s efektom deň a noc sú inovatívnym produktom s inteligenciou. Tento jednoduchý nápad priniesol doslova revolúciu v tienení.

Moderné rolety deň a noc sú textilné rolety z rôznofarebných aj vzorovaných tkanín, ktoré dávajú farbu aj dizajn interiéru, ale súčasne využívajú úžasne jednoduchý nápad. Látka je vždy pruhovaná. Strieda priehľadné a plné pruhy. Vďaka tomu je možné pomocou vznikajúceho prekrývania pruhov riadiť intenzitu prepúšťaného svetla do interiéru.

Zmeňte svoje okná. Trebárs hneď

Pokiaľ máte pocit, že ste práve teraz objavili to pravé pre vaše okná, neodkladajte túto pozitívnu zmenu pre váš interiér. Prinesie vám nový dizajn aj veľmi sofistikované vlastnosti čo sa týka regulácie prieniku svetla cez okná. V e-shope Fexi.sk fungujú naplno aj behom koronavírusovej pandémie. Takže vás v túžbe po zmene interiéru nemusí nič zastaviť.Práve v posledných mesiacoch trávime doma viac času než pred tým. Dovolenky sme presunuli na záhrady, kancelárie do svojich bytov a domov. To však kladie vyššie nároky na správne regulovanie svetla. Nie je nič horšie, než slniečko svietiace na obrazovku monitoru či notebooku.

Bojíte sa, že si správne nevyberiete, alebo si nie ste istými, či je toto riešenie tým pravým aj pre vás? Veľmi dobre vám poradí zákaznícka podpora e-shopu Fexi.sk. Tú, rovnako ako servis, si zákazníci e-shopu veľmi chvália.

Ako si vybrať a zmerať rolety deň a noc?

U žalúzií si obvykle domov voláme zástupcu firmy, aby nám všetko správne nameral. U roliet deň a noc to nie je potrebné. Namerať správne rozmery roliet nie je nijak komplikované. Naviac firma ponúka na webových stránkach veľmi podrobný a kvalitný návod, ako na to a na čo si dať pozor.

Nemeriate žiadne špeciálne miery. Potrebujete zmerať iba šírku a výšku okna. Veľkosť rolety potom vyberáte z ponúkaných veľkostí tak, aby odpovedala najbližšiemu väčšiemu ponúkanému rozmeru. Nehodí sa pre vás žiadny z ponúkaných rozmerov? Aj s tým sa počíta. V tomto prípade stačí do objednávky uviesť skutočnú veľkosť rolety, akú potrebujete.

Pozor však na typ uchytenia. Malé rozdiely v meraní existujú práve podľa toho, aký typ uchytenia si volíte. Na stránkach Fexi.sk však nechýba podrobný návod, ako zmerať rolety deň a noc. Ten vás krôčik po krôčiku prevedie celým systémom merania pre ten ktorý druh uchytenia. A aké vlastne máme možnosti uchytenia?

Možnosti uchytenia pre rolety deň a noc

Každé okno či interiér si môže žiadať iný typ uchytenia rolety. Moderné rolety deň a noc je možné uchytiť celkom tromi spôsobmi. Klasické je zavesenie a vŕtanie na okno, ktoré sa používa pre otvorené a POLO kazety. Druhou možnosťou je vŕtanie do stropu. To sa používa taktiež pre otvorené POLO kazety a aj pre MAXI kazety. Pre obe tieto menované kazety je možné použiť aj tretí spôsob uchytenia, ktorým je vŕtanie nad okno do steny. Ak sa rolety montujú na okno, nie je nutné ani vŕtanie.

Rolety deň a noc na mieru sú štandardom. Neexistujú žiadne univerzálne rozmery, ktorým sa musíte prispôsobiť. Rolety sa vyrábajú v šírkach od 30 cm do 240 cm a v dĺžkach 150, 220 a 240 cm. Aj keď sa rolety vyrábajú na mieru, je priemerná doba ich doručenia veľmi krátka – behom piatich dní máte obvykle svoje rolety doma.

Overte si farbu aj materiál – nechajte si poslať zadarmo vzorky

Najmenej rozhodnými bývame pri výbere materiálu či farby rolety. Zvažujeme, či potrebujeme roletu so 100% zatemnením, alebo nie, taktiež čo si pod týmto pojmom predstaviť. Fexi rolety deň a noc sa vyrábajú v niekoľkých líniách Silver (Silver Origin, Silver Origin slim, Silver Classic), Gold (Gold Oriental, Gold Oriental luxus), Platinum (Platinum Nature, Platinum Nature slim, Platinum Nature fine, Platinum Nature magnum, Platinum Nature blackout) a Diamond (Diamond Shine, Diamond Silk, Diamond Luxus nature, Diamont Exclusive, Diamond Victory, Diamond Duo elegance). Jednotlivé modelové rady sa od seba pomerne výrazne odlišujú cenou. Takže správne si vybrať je nielen o vhodne zvolenom dizajne, ale taktiež o tom, ako hlboko budeme musieť siahnuť do našej peňaženky.

V e-shope Fexi.sk vám výber zjednodušia. Zadarmo vám totiž pošlú až osem vzoriek. Zistíte presný odtieň, ale taktiež sa rozhodnete pre tú ktorú prémiovú látku. Veľmi vám to zjednoduší výber tkaniny rolety, ktorá nakoniec dáva dizajn celému nášmu interiéru. Vzorky zadarmo sú veľmi vítanou službou.

Montáž, ktorú zvládnete aj bez špecialistov

Namontovať rolety deň a noc je neuveriteľne jednoduché. Ak ste si mysleli, že na to bude potrebná montážna čata, ste na omyle. Niektoré spôsoby uchytenia vám nezaberú ani minútu. Takým je najobľúbenejší spôsob uchytenia rolety deň a noc . Ide o upevnenie bez vŕtania a hodí sa pre otvorené kazety. POLO kazety a MAXI kazety sa montujú vŕtaním. Buď sa vŕta na okno, alebo do steny nad okno.

Nemusíte byť žiadny skúsený kutil, aby ste montáž žalúzií zvládli. Nie je to nič fyzicky náročne a zvládnu to taktiež ženy. Ak máte rolety bez vŕtania, je všetko ešte jednoduchšie. Rolety dodávajú nášmu bývaniu štýl aj sviatočnú atmosféru. Môžete ich dokonca behom roku meniť.Podľa nálady, ročného obdobia, či podľa konkrétneho sviatku. Interiér môže byť vďaka roletám deň a noc vzdušným hravým aj farebným.

Rolety deň a noc ako partner pre dokonalé bývanie

Každé ročné obdobie má dôvod rolety deň a noc milovať. Teraz v zime trávime doma viac času. Svietime, a tak je potrebné, aby nám rolety zaistili súkromie pre pohľady z ulice aj z protiľahlých stavieb. Oceňujeme, že nám rolety vytvoria skutočne inšpirujúce a nie gýčové prostredie. V byte sa vďaka roletám cítime dobre. Poskytujú nám intimitu a vytvárajú domácu pohodu, ktorá nedá šancu v zime tak častým depresívnym myšlienkam.

Dvojitá tkanina roliet deň aj noc má aj tepelnoizolačné vlastnosti. Okná sú v byte tým, cez čo nám uniká teplo. Rolety deň a noc majú zdvojenú tkaninu, ktorá chráni pred chladom omnoho viac, ako trebárs bežné rolety, kde je vrstva tkaniny iba jedna. Dvojitá látka pomáha predchádzať únikom tepla cez okno.

V lete je úloha roliet deň a noc jasná. Zabraňujú intenzívnemu slnečnému žiareniu preniknúť do interiéru. Chránia ho pred prehriatím a umožňujú regulovať jeho intenzitu. Tieto moderné rolety spríjemňujú naše bývanie aj v tých najhorúcejších mesiacoch v roku. Robia náš pobyt medzi štyrmi stenami bytu príjemnejším, aj keď práve nemôžeme von.

Geniálne premeny bývania

Pokiaľ už máte tradičné rolety, môže byť pre vás ich výmena za rolety deň a noc vlastne na prvý pohľad iba malou zmenou Opak je však pravdou. Ide o skutočne radikálnu premenu. Unikátne funkčné vlastnosti roliet deň a noc menia veľmi viditeľne kvalitu nášho bývania k lepšiemu. Aj keď trebárs v rodinnom dobe nemusí byť výmena tradičných záclon, závesov, roliet a žalúzií za rolety deň a noc vôbec lacnou, určite stojí za to.

Hľadáte dômyselný darček pre blízkych? Venujte rolety deň a noc

Po Vianociach máme síce najväčšie darčekové obdobie za sebou, stále však behom roku riešime rôzne darčeky k meninám, narodeninám, k výročiam aj k iným špeciálnym príležitostiam. Napadlo vás venovať niečo užitočné a krásne súčasne? Venujte rolety deň a noc. Nemusíte za oslávenca riešiť ich farbu či veľkosť. Venujte svojim blízky darčekový poukaz na nákup roliet deň a nocPraktické darčeky, ktoré majú nápad a štýl sa dnes nosia. Rolety deň a noc potešia vašu babičku v letným slnkom prehriatom byte. Ocení ich váš puberťák, ktorý sa nemôže v detskej izbe hrať počítačové hry, pretože mu neustále svieti na monitor prudké slnko. V zime zas komukoľvek, komu darčekový poukaz venujete, dáte súčasne teplo jeho vlastného domova.

Aspoň to skúste, rýchlo však zistíte, že chcete viac

Stále váhate a nepresvedčili vás k nákupu ani vzorky zadarmo? Skúste ísť na zmeny vo vašom byte postupne. Zadovážte si pre začiatok roletu deň a noc aspoň do jednej izby. Jednoducho si tak vyskúšate skvelé vlastnosti a benefity tohoto riešenia. Nie sú to len ďalšie rolety. Je to revolúcia v našom bývaní.

Čítané: 3753 x