Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Ako vybrať poštovú schránku do bytového domu

Datum: 17.03.2021

Pri slovách poštová schránka v paneláku si zrejme väčšina z vás predstaví klasické hnedé schránky, do ktorých sa zmestili maximálne dve malé obálky.

Ako vybrať poštovú schránku do bytového domu

Takéto schránky absolútne neplnili svoju funkciu. Napriek tomu sa v mnohých starých domoch ešte nachádzajú. Niekedy dokonca aj v takých, ktoré sú po celkovej rekonštrukcii. Zbavte sa starých schránok a nahraďte ich praktickými modulovými.

Na čo prihliadať pri výbere poštových schránok

Vchodové dvere sú vstupnou bránou do domu a poštová schránka je ich doplnkom. Na toto pravidlo nezabudnite, keď budete vyberať nové poštové schránky do bytového domu. Na aké parametre by ste mali prihliadať?

Dizajn poštovej schránky

Vzhľad poštovej schránky by mal harmonizovať so zvyškom budovy a doplniť architektúru domu. Túto harmónii dosiahnete pomocou modulových schránok. Modulové schránky sa vyrábajú v rôznych sadách s rozličným počtom kusov jednotlivých schránok. Vyhotovenie sa dá plne prispôsobiť požiadavkám každého obytného domu. Zvoliť si môžete taktiež rôznu farbu a typ materiálu. Pri správnej kombinácii farby a prevedenia dosiahnete vysoký estetický efekt. Veľmi žiadané sú schránky, ktoré majú elektronický zámok. Klasický zámok na niektorých schránkach pôsobí rušivo, a preto je bezkontaktné otváranie dobrou voľbou.

Základné parametre poštovej schránky

Vzhľad nie je to jediné na čo je potrebné brať ohľad pri výbere schránky. Už sme spomínali zamykanie, ktoré môže byť klasické na zámok alebo sa dá zvoliť moderné elektronické uzamykanie. Okrem toho je dôležitá veľkosť schránky. Poštové schránky by mali mať taký objem, ktorý dáva dostatok priestoru pre vloženie zásielok o veľkosti A4. Otvor na vloženie musí odolávať poveternostným vplyvom a chrániť obsah schránky pred vlhkosťou. Zároveň by tieto otvory mali byť zabezpečené proti vybratiu zásielky cudzou osobou.

Kam umiestniť poštové schránky

V bytovom dome bývajú mladší i starší ľudia. Pre starších obyvateľov je veľmi problematické sa ku schránkam zohýbať alebo naopak dosiahnuť príliš vysoko. Optimálne je umiestniť poštové schránky približne 80 cm nad zemou a maximálne do výšky 170 až 180 cm. Schránky umiestnené vo vstupnej hale domu sú na jednej strane dobrou a na druhej rizikovou voľbou. Vnútorné poštové schránky sú chránené pred vyčíňaním počasia. Problémom je nutnosť umožniť prístup do vnútra budovy poštovým doručovateľom alebo kuriérom. Pri ich vstupe do budovy môže prekĺznuť dnu neželaný návštevník. Preto sú lepšou voľbou schránky umiestnené v otvoroch vedľa vchodových dverí. V každom prípade sa pri kúpe poštových schránok do bytového domu obráťte na profesionálov z internetového obchodu klucka.sk, ktorí vám s výberom odborne poradia.

 

Čítané: 3930 x