Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Požiadavky, ktoré musia spĺňať vchodové dvere

Datum: 26.04.2021

Pokiaľ ste sa rozhodli zakúpiť nové a predovšetkým kvalitné vchodové dvere do vášho domu či bytu, váš výber by ste mali dôkladne zvážiť. V prvom rade je dôležité stanoviť si cenový rozpočet, keďže práve od tohto faktoru sa bude kúpa vhodných vchodových dverí odvíjať.

Požiadavky, ktoré musia spĺňať vchodové dvere

Základom je, aby ste si ujasnili typ materiálu, úroveň bezpečnosti dverí, ale tiež estetické hľadisko, ktoré môže celkový výber výrazne ovplyvniť. Pýtate sa, aké sú požiadavky na kvalitné vchodové dvere?

Výber materiálu je kľúčový

Výber vhodného typu materiálu patrí medzi alfu a omegu pri kúpe dverí, obzvlášť tých vchodových. Ak by sme sa prešli po akejkoľvek slovenskej dedine, pravdepodobne by sme si všimli, že väčšina majiteľov domov uprednostnila plastové vchodové dveredrevohliníkové okná, ktoré sú mimoriadne obľúbené. Buď v neutrálnej bielej či hnedej farbe, ktorá ladí s exteriérom domu, prípadne dvere s rôznymi typmi presklenia, ktoré môžu celkové prevedenie príjemne ozvláštniť. Výhoda plastových dverí je najmä nízka cena, minimálna údržba, široký výber dizajnov a dekorov, ale tiež trvácnosť a dobré izolačné schopnosti. Čo sa týka bezpečnosti ako takej, lepšou voľbou sú drevené či hliníkové dvere, ktoré patria medzi špičku vchodových dverí. Taktiež drevené okná interiérové sú čoraz viac voľbou číslo jeden mnohých domácností na Slovensku i v zahraničí.

Kľučky i madlá nepodceňujte

Ak ste sa aj vy rozhodli, akému typu materiálu dáte prednosť, nepodceňujte výber štandardných doplnkov či súčastí vchodových dverí, ktoré nepochybne zvyšujú bezpečnosť vašej domácnosti. Práve kľučky by mali byť vyhotovené z kvalitného materiálu, pričom máte na výber kľučky s rúčkou alebo otočným gombíkom, čiže guľou. Pri vchodových dverách je špeciálne ošetrená, aby nedochádzalo k opotrebeniu vplyvom vetra, dažďu či rôznych poveternostných vplyvov. K nadštandardnému prevedeniu exteriérových dverí sú k dispozícii vysokokvalitné kľučky GREENTEQ v prevedení nerez s možnosťou kombinácie K-K (kľučka-kľučka), G-K (guľa-kľučka). Rovnako dôležitý je výber kvalitného madla či kovania, ktoré dokonca umožňuje uzamykanie dverí za pomoci bezpečnostných hríbikov.

 

 

Čítané: 3295 x