Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Elektrické zásuvky: Aké zásuvky poznáme?

Datum: 11.05.2021

Či už rekonštruujete byt, staviate dom, alebo zriaďujete novú kanceláriu, elektrické zásuvky sú jednoducho nenahraditeľné pri pripojení zariadení do siete. Aj preto im venujte zvýšenú pozornosť. Výber správnych zásuviek, ich vhodné umiestnenie vám totiž môže ušetriť nielen mnoho budúcich starostí, ale aj dodatočných investícií.

Elektrické zásuvky

Elektrické zásuvky pre všetkých

Na trhu nájdete hneď niekoľko elektrických zásuviek, ktoré poľahky naplnia vaše požiadavky. Vyber rôznych elektrických zásuviek ponúka spoločnosť KONTAKT SIMON. 

Elektrické zásuvky K45

Najčastejšie sa používajú v kanceláriách, ale môžu byť používané aj v nábytkových riešeniach, stĺpikoch či podlahových krabiciach. Ich praktický rozmer 45x45 milimetrov z nich robí obľúbený kúsok.

Elektrické zásuvky sú dostupné  v rôznych farebných prevedeniach, vďaka čomu pôsobia esteticky prívetivo. Zaobstarať si podľa potreby môžete aj takzvané rýchlospojky, teda zásuvky, ktoré môžete spojiť prostredníctvom špeciálneho spoja. Ide o nenáročný typ inštalácie, vďaka ktorému získate viacnásobné zásuvky. Samozrejmosťou je aj prúdový chránič, ktorý vás ochráni pred elektrickým prúdom a zásuvku pred znečistením.

Štandard SIMON 500

Dvojité zásuvky, ktoré sa vyznačujú nekomplikovanou montážou. Zásuvky SIMON môžete integrovať so základnými výrobkami. Použiť ich môžete v podomietkových, omietkových korpusoch, kovových korpusoch aj ministĺpikoch.

Zásuvky majú praktickú veľkosť 100x50 milimetrov a sú dostupné v niekoľkých dizajnových prevedeniach, čo sa farebnosti týka. Dodávajú sa s kľúčom oprávnenia, čo vám ušetrí ďalšie starosti. Samotná montáž elektrických zásuviek SIMON 500 je jednoduchá, veľmi krátka a možná aj bez použitia náradia.

Štandard CIMA

Elektrické zásuvky sú dostupné v niekoľkých farebných verziách aj preto ich poľahky doladíte k zvyšku interiéru. Ich nespornou výhodou je, že signalizujú napätie, vďaka čomu vždy viete, či sú aktuálne pripojené.

Radšej viac ako menej

Pri elektrických zásuvkách to platí presne naopak. Radšej si ich do plánu pri prestavbách zahrňte viac, ako by ste ich mali mať v budúcnosti nedostatok. 

Čítané: 2951 x