Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Domáce dekorácie, ktoré by nemali chýbať v žiadnej domácnosti

Datum: 23.06.2021

Medzi základné vybavenie domácnosti patria okrem iného aj lôžkoviny a bytový textil, ako sú uteráky, osušky, záclony, závesy, prikrývky na posteľ, obliečky, plachty, ale aj utierky alebo obrusy a obrúsky. Skúste ich vyberať hlave podľa kvality materiálu.

Domáce dekorácie

Uteráky a osušky do každej kúpeľne

Pri výbere uterákov a osušiek je dôležitá farba, veľkosť i materiál. Froté uteráky sú vyrobené zo 100% bavlny a tento prírodný materiál zaručuje mimoriadnu hebkosť, mäkkosť a dobrú savosť. Zakúpiť si ich môžete jednotlivo alebo v sadách s atraktívnym dizajnom. Bambusové uteráky oproti bavlneným nasajú až 4x viac vlhkosti a sú antibakteriálne, čo bráni vzniku plesní a hromadeniu baktérií. Sú vhodné do kúpeľní bez možnosti vetrania. Oceníte aj kúpeľňové WC predložky.

Plážové osušky napríklad aj k bazénu

Osušky sú, rovnako ako uteráky, nepostrádateľnou súčasťou do kúpeľne. Plážové osušky využijete aj pri bazéne, na kúpalisku, pri rybníku aj na pláži. Extra veľké plážové osušky s rozmermi 90x180, 90x165 a 90x160 cm sa dajú rozprestrieť priamo na pláž, trávu alebo prehodiť cez plážové ležadlo. Vďaka rozmerom sú vhodné aj pre dvoch. Sú vyrobené z kvalitnej, dobre savej česanej 100% bavlny v úprave froté v mnohých tematických potlačiach, vzoroch i farbách, z ktorých si iste vyberiete.

Deky, prikrývky a vankúšiky na pohovku i posteľ

Obľúbeným prvkom detských aj obývacích izieb, spální i izieb pre hostí, sú hrejivé deky a prikrývky na posteľ. Obliečky, plachta na matrac aj poťah sedačky ochráni pred prachom a nečistotami, alebo vás pekne zahrejú. Sú veľmi moderné a praktické. Sú skvelým dizajnovým doplnkom. Prikrývky sú väčšinou vyrobené zo 100% mikropolyesteru, ktorý je vhodný aj pre alergikov. Deky sú vyrobené z hrejivého mikrovlákna. Priestor zútulnia i dekoratívne vankúšiky.

Záclony a závesy do každej miestnosti

Záclony zútulnia každú miestnosť. Ochránia ju pred ostrým svetlom aj hmyzom pri otvorenom okne. Dodajú vášmu domovu úplne nový rozmer, preto by nemali chýbať na žiadnom okne. V domácnosti sa nezaobídete ani bez zatemňovacích závesov. Pre pokojný a kvalitný spánok je dôležitá aj tma. V kuchyni či v jedálni by vám nemal chýbať obrus, prestieranie a obrúsky. Na stoličky si dajte pohodlné sedáky a podsedáky. Potrebovať budete i ďalšie bytový textil, ako sú chňapky, utierky a zástery.

Čítané: 2598 x