Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Farba fasády domu – ako si vybrať?

Datum: 23.08.2021

Fasáda je vizitkou každého domu, pretože v mysliach všetkých návštevníkov vytvára prvý dojem z vášho domova. Vzhľadom na túto skutočnosť je obzvlášť dôležité vybrať správnu farbu fasády, ktorá bude nielen neprehliadnuteľná, ale tiež kvalitná, a teda vydrží vám naozaj dlho.

Farba fasády domu

Aký odtieň je vhodný?

Aký odtieň zvolíte pre farbu svojej domácej fasády, je na vás, ale mali by ste si uvedomiť, koľko času budete na údržbu potrebovať. Teplé farby ako napríklad oranžová sú vo všeobecnosti príjemné, zatiaľ čo chladné odtiene ako je zelená a modrá môžu pôsobiť „smutne“. Pri výbere farby fasády domu hrajú úlohu aj ďalšie faktory, a to veľkosť a poloha vášho domu ako aj to, koľko slnka naň dopadá. Výber bielej fasády nie je nikdy zlý krok a dokonca aj v prípade veľkých domov. Konečným cieľom by malo byť vytvorenie harmonického obrazu domu,  záhrady, strechy a životného prostredia.

Štýlové prevedenie by malo ladiť s interiérom domu

Štýl fasády by mal zodpovedať tiež interiéru vášho domu. Voľba pôdorysu a fasády sú rozhodnutia, ktoré idú ruka v ruke. S atraktívnym exteriérom domova je nielen radosť z každodenného návratu domov, ale je to dôležité aj z hľadiska hodnoty nehnuteľnosti pri ďalšom predaji. Ak teda plánujete v budúcnosti predať svoj dom, potom je jeho atraktivita veľmi dôležitá preto, aby bol váš dom pre potenciálneho kupujúceho taktiež zaujímavý.

Poraďte sa s odborníkom

Ak si s výberom predsa len neviete poradiť, nechajte si poradiť od odborníkov. Fasádne farby sú na trhu dostupné v mnohých variáciách, odtieňoch či prevedeniach, a práve preto by ste mali výber uskutočniť s ohľadom na vaše preferencie a kritéria. Internetová drogéria Bugy.sk ponúka farby laky, omietky, tónovacie farby, ochranu fasád, pomôcky k práci a mnoho ďalšieho na jednom mieste!

 

Čítané: 2287 x