Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Poznáte viaceré typy strešných krytín? Vyberajte pre svoj domov z toho najlepšieho!

Datum: 26.11.2021

Ak práve rekonštruujete svoju starú strechu alebo sa chystáte pokryť vašu novostavbu, mali by ste poznať čo najviac možností, z ktorých máte na výber. Rozhodovanie by vám malo uľahčiť to, aký typ strechy by ste chceli vy a to, aké vlastnosti by podľa vás mala mať. Je dôležité ju vhodne prispôsobiť stavbe domu a samozrejme, vašim požiadavkám na ňu.

Poznáte viaceré typy strešných krytín

Dnes už máte pri výbere strešnej krytiny rôzne možnosti. Záleží aj od stavby vášho domu, ktorému by mala byť prispôsobená, najmä kvôli jej sklonu a vlastnostiam, ktoré by mala mať. Je dôležité určiť si priority, to čo je pre vás dôležité, či chcete, aby bola vaša strecha výnimočná a vynímala sa uprostred ostatných alebo sa uspokojíte s jednoduchou, nenáročnou na údržbu a najmä nepriťahujúcu zbytočnú pozornosť. Keď budete mať jasno v týchto veciach, výber by mal byť pre vás jednoduchý.

Aké sú najčastejšie krytiny na strechu?

Typy strešných krytín sú skutočne rôzne. Najväčší zásadný rozdiel, podľa ktorého môžete vyberať je ten, či chcete strechu z prírodného materiálu alebo z umelého. Plechové krytiny patria k jednoduchým, kvalitným a nenáročným na údržbu. Sú odolné voči prírodným podmienkam a vzťahuje sa na nich dlhoročná záruka. Ak hľadáte niečo z prírodného materiálu, sú tu pre vás betónové krytiny. Ak vás zaujíma najmä estetický vzhľad môžete skúsiť pálenú škridlu, ktorá je takisto z prírodného materiálu a zaručuje skutočnú kvalitu.

Buďte výnimoční

Počuli ste už o zelených strechách? Môžete byť ekologický a pestovať rastliny na svojej vlastnej streche. Zabezpečíte tak tvorbu kyslíka a reguláciu vlhkosti. Zelené rastlinky sa budú vynímať na vašej streche a vy budete tými, ktorí sú ochrancami životného prostredia. Vybrať si môžete aj falcovaný plech, ktorý je vhodný napríklad na vašu drevenú chatu.

Čítané: 2707 x