Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Ako zmeniť dizajn kuchyne pomocou osvetlenia

Datum: 20.12.2021

Kuchyňa patrí medzi miestnosti, v ktorej sa venujete práci a zároveň sa v nej stretáva celá rodina. Zariaďovanie kuchyne patrí plne do rúk gazdinky.

Ako zmeniť dizajn kuchyne pomocou osvetlenia

Niekedy ani ten najviac trendový nábytok, kuchynská linka alebo precízne vybrané farby nedokážu vytvoriť v kuchyni to, čo dokáže obyčajné osvetlenie. Je zrejmé, že pri osvetlení kuchyne by ste sa mali pohrať o niečo viac ako vo zvyšných miestnostiach.

Ako osvetliť pracovné plochy

V kuchyni prebieha pracovný proces predovšetkým pri kuchynskom ostrovčeku alebo nad kuchynskou doskou. Práve tieto dva priestory by mali byť osvetlené najsilnejšie. Veľa ľudí spraví chybu, že si vyberú pre osvetlenie také miesta, ktoré vrhajú tieň a bránia prieniku svetla na mesta, kde pripravujete jedlo. Pred rozmiestnením svetla myslite na tento aspekt. Nad kuchynský ostrovček sa hodia závesné lampy s možnosťou polohovania. Pomocou polohovania si sami určujete výšku osvetlenia a dokážete sa pohrať s tieňmi. Efektne pôsobí znížený strop alebo drevené brvno so zabudovaným bodovým osvetlením, ktoré zabezpečia ledkové svietidlá. Bodové osvetlenie môžete zapustiť priamo do kuchynskej linky nad pracovnú dosku. Dbajte na výkonnosť centrálneho osvetlenia. Malo by ísť o svetlo s vyššou intenzitou bielej, chladnejšej farby. Biele svetlo pôsobí veľmi moderne a presvetlí aj tmavšie farby kuchynskej linky. Nezabudnite ani na osvetlenie drezu a iných miest, zabudovaných priamo v kuchynskej linke.

Ako osvetliť kuchynskú linku

Pri osvetlení kuchynskej linky nemáte veľmi na výber. Jednotlivé komponenty linky by ste len veľmi problematicky osvetlili pomocou lampičiek či bodoviek. Preto na rad prichádza led osvetlenie kuchynskej linky. Takéto osvetlenie vám umožnia LED pásiky nalepené na vami zvolené miesta. Pokojne aj okolo spomínaného drezu (tu pozor na vyššie krytie pásika vhodné do vlhkého prostredia). Výhodou LED pásikov je to, že sa vyrábajú v rôznych farbách vďaka RGB technológií. Nie ste preto obmedzení a môžete doladiť celkovú farebnosť kuchynskej linky. Pásiky sa nesmú lepiť priamo na povrch linky, pretože by mohlo prísť k ich rýchlejšiemu znehodnoteniu. Chladenie pásikov zabezpečujú hliníkové lišty, ktoré sú veľmi jemné a nemenia vzhľad linky. LED pásy sa dajú ľubovoľne ohýbať, formovať do rôznych tvarov a strihať. Vďaka tomu ich môžete nalepiť kamkoľvek. Pásiky môžete namontovať aj do vnútra poličiek alebo zásuviek. Po napojení na senzor zabezpečíte rozsvietenie pásikov pri každom otvorení skriniek. Výhodu tejto technológie pocítite hlavne večer, keď v zásuvke niečo hľadáte. Kompletné LED možnosti svietenia nájdete na stránkach internetového obchodu ledprodukt.

 

 

Čítané: 3562 x