Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Obývačka s kuchyňou – tipy a nápady

Datum: 16.02.2022

Tradícia, to nie je len niečo, čo robíme. Je to aj to, ako žijeme a kde sa cítime bezpečne. Často, keď máme pocit, že nám niečo chýba, vraciame sa do minulosti.

Obývačka s kuchyňou – tipy a nápady

A aj keď si oproti našim predkom užívame v bývaní viac pohodlia a väčší priestor, v niečom sme sa k nim predsa len vrátili. Obývačka s kuchyňou, ich spojenie a prepojenie, je znovu aktuálnym trendom. Nevychádza ale z nevyhnutnosti využiť priestor, dnes je rozhodnutím, ako vrátiť rodinný život do kuchyne a neoddeľovať tých, ktorí pracujú a tých, ktorí oddychujú.

Prečo spájať obývačku s kuchyňou?

Dôvodov je hneď niekoľko. Väčšina z nich ale súvisí najmä s tým, že z kuchyne do obývačky je vždy len na skok a vďaka tomu sa môžeme zhovárať, zdieľať svoje dni a navzájom sa lepšie spoznať. Vďaka spojeniu obývačky a kuchyne získame:

  • Rodinný priestor

Spojenie obývačky s kuchyňou ponúka nový priestor pre rodinu. A to doslova. Vďaka prepojeniu až troch miestností, kde sa často zdržiavate, môžete byť spolu ako rodina dlhší čas.

  • Priestor pre priateľov

Príprava jedla nie je už viac tabu. Radi sa pochválime kuchynskou linkou na mieru, kvalitnými spotrebičmi, mohutnými plynovými horákmi alebo dokonalo hladkou varnou doskou.

Ako spojiť obývačku a kuchyňu?

Možno váš domov nebol na kombináciu kuchyne a obývačky plánovaný. Nemusíte prestavať celý dom či byt, možno stačí zopár zmien. Pracovať môžete s:

  • Použitím farieb, ktoré zjednocujú
  • Využitím tónov, ktoré pomáhajú integrovať jednotlivé prvky
  • Použitím rovnakých materiálov rôznymi spôsobmi vo viacerých miestnostiach
  • Použitím čiastkovej steny, ktorá vytvorí súkromie
  • Využitím okien alebo dekoračných oblúkov

Vďaka spojeniu obývačky a kuchyne môžete byť spolu aj keď robíte rôzne veci. Tí, čo varia v kuchyni sú v kontakte s tými, ktorí si píšu úlohy pri jedálenskom stole a zároveň s tými, ktorí sledujú obľúbený program alebo pracujú v obývačke.

Nevýhody spájania obývačky s kuchyňou

Ako všetko na svete, aj toto spojenie má svoje nevýhody. Kuchyňa je v prvom rade funkčnou miestnosťou. S tým sú spojené rôzne zvuky či vône. Určite nie je príjemné, keď sa mixér alebo blender „mieša“ do správ alebo rozprávok, ale na tú chvíľu to snáď každý vydrží. O menej príjemné vône sa postará kvalitný digestor a tie príjemné sa pokojne môžu šíriť celým domom.

 

Čítané: 3421 x