Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

7 vecí, ktoré deti milujú, ale v izbách im chýbajú

Datum: 16.02.2022

Všetci rodičia chcú pre svoje deti to najlepšie, ale niekedy jednoducho treba povedať nie. Sú veci, ktoré deti milujú, ale v detských izbách chýbajú. Pre istotu.

7 vecí, ktoré deti milujú, ale v izbách im chýbajú

Mohli by narobiť viac škody, ako osohu a rodičia o tom dobre vedia. Svoje ratolesti pred ich nástrahami chránia, aj keď sa to deťom nepáči. Prečítajte si, po ktorých 7 veciach deti v detskej izbe túžia najviac.

1; Izba ako veľká sprejerská stena

Deti sú kreatívne tvory s pestrou fantáziou, ktorú sa neboja skrývať. Steny izieb sú často pokryté detskými umeleckými dielami, ktorým nikto nerozumie. Využite plagáty do detskej izby. Prispôsobte ich vkusu svojich detí a ozdobte nimi steny izby. Deti prídu na to, že kým namaľujú poriadne umelecké dielo, musia veľa trénovať a s papierom je to oveľa jednoduchšie. Chuť maľovať v deťoch neumlčujte. Nikdy neviete, aký umelec z nich vyrastie. Snažte sa im len nenápadne vysvetliť, že mať doma sprejerskú stenu nie je najlepší nápad.

2; Televízor pustený od rána do večera

V detskej izbe sa deti učia, hrajú, spia. Vytvoriť vhodné podmienky pre všetky tri odlišné, ale rovnako dôležité činnosti, je poriadne náročné. Po vlastnom televízore túžia hádam všetky deti. Nechcú pozerať to, čo pozeráte vy. Chcú si vybrať samé. Rozprávky a obľúbení youtuberi by mali zelenú a vy by ste stratili prehľad o tom, koľko času pri televízore vaše deti vlastne strávia. Čím menej predmetov, ktoré deťom kradnú pozornosť sa v izbe nachádza, tým lepšie.

3; Počítačové „doupě“

Vlastniť rôzne hracie konzoly a milión hier od výmyslu sveta je snom každého chlapca. Aj veľa dievčat by ich privítalo. Elektronika a všetky jej vymoženosti patria k dobe, v ktorej žijeme. Vyhnúť sa im jednoducho nedá. Spolužiaci to majú, ja to chcem tiež. Deti v ničom nechcú zaostávať. Celá počítačová zostava, volant s pedálmi, herná stolička. Svoje ratolesti od počítača neodtrhnete ani stádom koní a nič okrem hier ich potom nezaujíma. Úplne sa im to zakázať nedá, ale mali by presne vedieť kedy a koľko času môžu pri počítačových hrách stráviť.

4; Skrinka plná sladkostí a iných pochutín

Sladkosti a chipsy majú rady všetky deti. Raňajky, obed a večera nie sú podstatné. Vôbec by ich nepotrebovali. S neobmedzeným prístupom k sladkostiam a ostatným pochutinám by si úplne vystačili. Pokazené zuby a bolesti brucha ich vôbec netrápia. Dôležité je, že obľúbených sladkostí je stále dosť. Sladká skrinka alebo zásuvka pri starej mame musí stačiť. Babky rozmaznávajú. Doma treba dodržiavať určité pravidlá. 

5; Šmýkačka s preliezkami ako vo škôlke

Pohyb je dôležitý, ale šmýkačka s preliezkami patrí na ihrisko, nie do bytu. Kútik na hranie je v detskej izbe samozrejmosťou, ale s jeho zariadením to netreba preháňať. Niektoré veci do bytu naozaj nepatria. Na otvorenom priestranstve sa krik a buchot detí stratí. V bytovke sa všetko ozýva. Susedia by sa z radosti vašich detí dlho netešili. 

6; Trampolína

Existuje aj trampolína určená do detskej izby, ale dobre zvážte, či ju naozaj potrebujete. Nie je na nej taká zábava ako na klasickej trampolíne. Je malá a napriek tomu v byte zaberie veľa miesta. V izbe ju určite nevyužijete. Patrí do kategórie vyššie spomenutej šmýkačky a preliezok. Sú to spoločníci, s ktorými je veľká zábava, ale potrebujete na ne veľa miesta. Vonku je s nimi oveľa veselšie.

7; Veľké akvárium

Každé dieťa túži po domácom zvieratku. Ryby možno nie sú to pravé, ale patria medzi najkrajšie dekorácie do bytu a veľa detí po nich túži. Akvárium je sklenené. Pri neposedných deťoch je veľké riziko, že do neho niečo trafia, aj keď len omylom. Rozliata voda, vyplašené rybičky a v horšom prípade aj nejaký úraz. Skleneným predmetom je v detskej izbe lepšie sa úplne vyhnúť. Všetkým. 

 

Foto: Dovido.sk

 

Čítané: 2817 x