Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Plánujete kúpiť rolety Deň a noc? Pozrite sa, na čo sa pred nákupom sústrediť, aby ste boli spokojní

Datum: 15.03.2022

Rolety Deň a noc, ktorým sa hovorí aj žalúzie Deň a noc, sú moderným tienením pre naše okná. Ich inteligentné a inovatívne tienenie fascinuje a je stále obľúbenejšie. Objednajte si tieto rolety online. Ako na to a čo vlastne od týchto roliet čakať?

Rolety Deň a noc

Tienenie na okná je funkčný a súčasne estetický prvok našich interiérov. Možností, ako ho riešiť, nie je zas toľko. Na ústupe sú bežné záclony. Čipky na oknách už príliš moderné nie sú, napriek tomu, že výrobcovia prichádzajú stále s novými vzormi. Záclony radšej nahradzujeme závesmi so žalúziami, alebo zostávame len u žalúzií či roliet. Oknám sa snažíme dať minimalistickejší vzhľad, priestory prevzdušniť a tiež sa chceme zbaviť najväčšieho lapača prachu v byte či v dome. Lenže funkcia záclon, dodať nám súkromie cez deň, nám potom chýba a nechceným pohľadom sa vyhýbame na úkor svetla, ktoré nemáme ako pustiť do miestnosti. Klasické, obvyklé hliníkové žalúzie, to riešia len čiastočne, ale nie dostatočne elegantne. S perfektným riešením prišli až žalúzie Deň a noc. Tie vďaka svojmu inovatívnemu riešeniu dokážu tieniť minimalisticky, prakticky, a súčasne veľmi elegantne. Veľmi rýchlo nahradzujú doteraz tradičné typy tienenia.

Ako vlastne rolety Deň a noc fungujú?

Rolety do okien Deň a noc sú látkové rolety. Ich princíp fungovania fascinuje svojou jednoduchosťou a inovatívnejšou súčasne. Roleta je z tkaniny, ktorá má priehľadné a nepriehľadné časti. Látka je dvojitá, takže sa jednotlivé vrstvy tkaniny navzájom dostávajú do rôznych polôh, čím dochádza k prekrývaniu priehľadnej a nepriehľadnej tkaniny. V jednej z polôh dokážete dosiahnuť plné zatienenie. Pokiaľ si vyberiete zatemňovaciu roletu Deň a noc, tak dokonca zatemnenie. Roletu naviac môžete celú zrolovať do kazety, čo ocenia milovníci otvorených okien s dokonalým výhľadom.

Roleta deň a noc je multifunkčná roleta prinášajúca praktické a moderné riešenie tienenia, ale súčasne je estetickým interiérovým prvkom. FEXI rolety ponúkajú vo svojom e-shope až 160 druhov látok, z ktorých si nejde nevybrať. Určite sa nájde riešenie pre každý interiér. Ten potom s týmito roletami konečne vypadá dokonalo.

Vyberte si rolety Deň a noc podľa vášho interiéru

Určite každý najprv premýšľa, či sa rolety Deň a noc hodia práve pre jeho potreby. Zvažovať môžeme štýl. Hodia sa do hypermoderného a minimalistického interiéru? Nepokazia genius loci nášho interiéru v byte v historickej zástavbe? A čo na chalupu, nebudú vypadať nemiestne? To sú samozrejme výborné otázky a je fajn, ak si ich kladieme. Odpoveď na ne je priaznivá. Vďaka obrovskej variabilite vzorov a farieb sa rolety Deň a noc skutočne hodia všade. Do bytov, rodinných domov, na chalupy. Perfektné sú tiež do kancelárií, do škôl, škôlok, tiež do hotelov, penziónov a reštaurácií. Majú tiež výhodu jednoduchej inštalácie. Tá je možná v prípade potreby aj bez vŕtania, takže to dokáže úplne každý, dokonca bez náradia. Existujú však aj vŕtané varianty.

Premýšľate nad tým či sú vhodné na vaše okná? Jediné, kam nie je možné tieto rolety inštalovať, sú strešné okná. Inak ich jednoducho použite na drevených eurooknách, na plastových oknách, ale aj na moderných drevohliníkových a hliníkových oknách. Vždy kupujete rolety Deň a noc na mieru. Vyrábajú sa v šírke už od 30 cm až po 240 cm. Variabilná je výška od 150 do 220 cm. Možný je aj rozmer 240 cm na výšku. Potrebujete iný špecifický rozmer? Zistite si vo Fexi.sk, ako vám dokážu pomôcť. Individuálne riešenie je možné a predajca vám vždy poradí. Rolety sa dajú namontovať dokonca aj na okná s ventiláciou. Vodiace silóny pre okná s ventiláciou sú súčasťou POLO kazety a otvorenej kazety. U MAXI kazety táto možnosť nie je.

Kompletný sprievodca nákupu roliet Deň a noc

Fexi.sk je e-shop, ktorý vám umožní nákup roliet online. Nebojte sa, je to jednoduché a vždy je možné v poznámke požiadať o radu aj u zložitejších inštalácií. Rozmery, ktoré uvádzate, sú orientačné a v e-shope si s vami následne jeho technici preveria, či ste všetko dobre zadali. Rolety Deň a noc na mieru preto sadnú vždy perfektne.

Ako na výber typu rolety? Nie je len jeden!

Neľaknite sa toho, že si hneď na začiatku musíte vybrať typ rolety. Áno, roleta Deň a noc, to nie je len jeden typ. FEXI ponúka rady Roleta Deň a noc SILVER, Roleta Deň a noc GOLD, Roleta PLATINUM a Roleta Deň a noc DIAMOND. Každá vyniká použitým typom látky a gramážou. Látky sú však vždy veľmi variabilné čo do farby a vzorov.

SILVER rolety ponúkajú základné farebné tóny. GOLD rolety prinášajú prírodné farby východného kontinentu v orientálnom duchu. PLATINUM rolety navodzujú príjemné pocity vďaka prírodným motívom. DIAMOND sú najluxusnejšími látkami v sortimente prekvapivo s najnižšou gramážou. Zakúpite ich v látkach Silk, Shine a Luxus nature. Látky pribúdajú a dnes si vyberie už zo zmienených 160 druhov. K dispozícii sú aj zatemňovacie Rolety Deň a noc.

Správna látka je základ

Už teda vieme, že jednotlivé typy roliet hovoria o látke, z ktorej sú tieto rolety vyrobené. Kompletný prehľad látok aj s cenou nájdete na Fexi.sk. Potrebujete rolety ihneď? Prehľadná vzorkovnica vás upozorní aj na dočasne nedostupné látky. Samozrejme pohľad na obrázok nemusí stačiť. Nechať si preto máte možnosť poslať aj vzorky týchto látok. Zadarmo vám domov príde až osem vzoriek. Môžete si preto overiť na vlastné oči odtieň aj štruktúru látky. Porovnáte si farbu s interiérom – s výmaľbou, podlahami, nábytkom. Jednoducho tiež zistíte, ako by vypadala napríklad kombinácia viacerých farieb v miestnosti či v byte.

Každá roleta má svoju kazetu a vás čaká jej voľba

Fexi.sk ponúka celkom tri druhy systémov vhodných pre tie najmenšie aj najväčšie okná. K dispozícii sú otvorené kazety, POLO kazety a MAXI kazety. Líšia sa cenou, vzhľadom, ale aj možnosťami montáže. Otvorené kazety namontujete kamkoľvek a akokoľvek – zavesíte ich bez vŕtania, navŕtate do okna, ale aj do steny či stropu. POLO kazetu a MAXI kazetu nejde montovať bez vŕtania. Dôležité je tiež uviesť, že MAXI kazety pri vŕtaní do okna nemajú vodiace silóny.

FEXI kazety namontujete za 2 až 5 minút. Takže žiadna takmer hodinová montáž na roletu vás nečaká. To sa predražuje aj vtedy, ak si na montáž niekoho voláte. Minimum prepracovaných dielikov pritom roletu perfektne drží.

Ako jednotlivé typy kaziet, otvorená, POLO a MAXI kazeta vyzerajú, nájdete na stránkach Fexi.sk. K upevneniu rolety bez vŕtania, s vŕtaním do okna, do steny a do stropu máte k dispozícii perfektné manuály, ktoré sú k dispozícii online. Naštudovať si ich tak môžete ešte pred výberom kazety. Zistíte, ktorá montáž je pre vás ideálna.

TIP: Pozrite sa na rolety Deň a noc montáž.

Roletu dobre zamerajte

Každé rolety, aj tie Deň a noc, je potrebné dobre zamerať. Roleta je potom vyrobená na mieru a perfektne sedí. Nebojte sa, aj zameranie zvládnete svojpomocne. K dispozícii máte podrobný a dobre pochopiteľný manuál. Rolety Deň a noc je možné využiť aj na rôzne atypické rozmery okien. Dokonca za príplatok 15 % je možná aj nadštandardná dĺžka rolety (štandard je 220 cm, nadštandard do 240 cm). Manuál k meraniu je spracovaný pre zavesenie bez vŕtania, s vŕtaním nad okno do steny aj s vŕtaním do stropu. Podrobnosti k zameraniu máte k otvorenej kazete, k POLO kazete aj k MAXI kazete. U každej je totiž potrebné počítať s inou veľkosťou mechanizmu – na každú stranu rolety a do priestoru. Riešenie existuje aj pre špaletové okná, kde sa používajú dve rolety.

Neviete si poradiť so zameraním? Fexi.sk ponúka službu Bez starostí, v rámci ktorej vám je k dispozícii odborný tým. Ten vám poradí, ako správne zamerať a vybrať rolety Deň a noc.

Nezabudnite, že si vyberáte aj stranu a farbu mechanizmu

Mechanizmus nemusí byť len biely. K dispozícii je tiež hnedý a strieborný. Podľa typu svojho okna si vyberáte stranu mechanizmu. FEXI ponúka možnosti pre kľučku vľavo, kľučku vpravo, pre dvojokná aj balkónové dvere. Strana pre upevnenie rolety sa odporúča zvoliť opačná, než na ktorej je kľučka. Inak môže retiazka zavadzať a zhorší sa ovládanie rolety. Na toto dôležité upozornenie teda určite nezabudnite.

Retiazka sa robí ku každej rolete Deň a noc na mieru. Jej dĺžka závisí na dĺžke rolety a dá sa upraviť podľa požiadaviek. Všetky mechanizmy sú navrhnuté tak, aby boli bezpečné pre deti aj zvieratá v domácnosti. Rolety Deň a noc ponúkajú niekoľko bezpečnostných ochranných prvkov, ktoré bránia zamotaniu sa dieťaťa či zvieraťa do ovládacieho mechanizmu a jeho uškrteniu.

Vsaďte na elektrické rolety Deň a noc

Chcete dokonalé a praktické ovládanie pre svoje rolety? Elektrické ovládanie je ideálne pre domácnosti aj do firiem a prevádzok. Rolety tak budete ovládať elektronicky s použitím diaľkového ovládania. Inteligentné ovládanie vám umožní ovládať každú roletu samostatne, ale aj všetky naraz. Zmeniť intenzitu tienenia či pustiť do bytu slniečko tak dokážete jednoducho a veľmi rýchlo. FEXI umožňuje elektrické ovládanie roliet použiť ku všetkým dodávaným typom kaziet. Elektronicky tak dokážete ovládať otvorené kazety, POLO kazety aj MAXI kazety. K tomuto typu kaziet si objednávate samostatne ovládač aj nabíjačku. Pokiaľ si objednávate elektronické ovládanie pre jednu miestnosť, stačí vám jednokanálový ovládač. Pokiaľ plánujete ovládať elektronicky rolety vo viacerých miestnostiach či v celom dome, k dispozícii je dvojkanálový, alebo tiež šesťkanálový ovládač. Každý kanál sa pritom hodí k ovládaniu až desiatich roliet.

TIP: Elektrické rolety Deň a noc – čo všetko o nich potrebujete vedieť?

Ako na objednanie elektricky ovládaných roliet?

Okrem výberu mechanizmu rolety (kazety a látky), musíte u elektrických kaziet s motorom myslieť aj na objednanie ďalších položiek. Samostatne objednávate motor pre každú kazetu roliet Deň a noc, ktorú budete elektronicky ovládať. Pokiaľ plánujete rolety ovládať samostatne, odporúča sa viackanálový ovládač. Ten je potrebný aj u už zmieneného ovládania roliet vo viacerých miestnostiach či pre ovládanie väčšieho množstva roliet ako desiatich.

Dokonca aj bežne ovládané rolety Deň a noc ide upgradovať na elektrické ovládanie. Pokiaľ vás prestane baviť ručné ovládanie roliet, zmeňte to. Pohodlie elektronického ovládania je k nezaplateniu. Aj elektricky ovládané rolety Deň a noc si obvykle zvládnete inštalovať svojpomocne. Ak si chcete nechať motor už priamo namontovať do rolety, dajte predajcovi vedieť s ktorým ovládačom má byť konkrétna roleta spárovaná. Súčasné rolety je tiež možné predajcovi poslať a nechať ich upgradovať na elektricky ovládané.

Čítané: 2827 x