Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Milujete nové trendy v bývaní? Inšpirujte sa farbou tohto roka

Datum: 24.04.2022

Niekomu vyhovuje stereotyp a má rád zaužívanú útulnosť svojho bytu. Iný neustále prezerá časopisy o bývaní a túži po trendovom nábytku, doplnkoch a farbách na steny, ktoré sú práve in.

nové trendy v bývaní

Pre druhú skupinu ľudí prinášame malú nápoveď, ako vymaľovať steny počas tohto roka, aby farebnosťou spĺňali módne štandardy. Možno sa inšpirujú aj ľudia, ktorí práve rozmýšľajú nad premaľovaním miestností.

Svetoví dizajnéri neustále hľadajú nové farebné kombinácie

Farby na steny podliehajú rovnako ako farby oblečenia módnym trendom. Dizajnéri sa prebiehajú v tom, aby vymysleli nové farebné kombinácie lahodiace oku i duši. Ak uvažujete nad tým, že jedine biela farba na stenu môže ladiť s pestrofarebným vybavením vášho bytu, tak ste na omyle. S farbami by ste sa mali neustále hrať a skúšať ich kombinovať až do doby, kedy si poviete, že vaše steny sú dokonalosť sama. Môžete sa zahrať na dizajnéra a skúšať svoje vysnívané farby namiešať sami. A aká je farba, ktorá by tento rok mala hrať prím? Ide o spojenie farby minulého roka so štipkou extravagancie. Farba roka 2022 je kráľovská modrá s nádychom do fialovej. Možno pri vyslovení modrofialová farba pocítite mierne obavy, ako ju skombinovať s ostatným vybavením. Tento strach nie je na mieste. Modrofialovej sa báť nemusíte. Ide vlastne o chladnejšiu modrú farbu, ktorej studené vyžarovanie zjemňujú podtóny fialovej. Po nanesení farby na steny sami uvidíte, že ide o zafarbenie, ktoré hrá viacerými tónmi, a to hlavne po tom, ako sa slnečné lúče dostanú do interiéru.

Ako zladiť trendovú farbu roka 2022 s ostatnými farbami a nábytkom

Po návšteve obchodu farby laky a vymaľovaní miestností začnete iste hľadať spôsoby kombinácií s ostatným vybavením. Aby ste neboli príliš obmedzovaní, skúste tri steny vymaľovať modrofialovo a zvyšnú stenu natrite už spomínanou bielou, okrovou alebo bledo žltou farbou. Modrofialová zaniká pri šedej farbe a odtieňoch zelenej. S nábytkom sa trápiť nemusíte, pretože táto farba sa hodí ku všetkým hnedým i bielym variáciám nábytku. Dokonale zladenie interiéru dosiahnete, keď si kúpite doplnky v modrofialovej – napríklad ozdobné vankúše, závesy alebo prehozy. Nie je však modrofialová ako modrofialová. Vďaka kombinácie dvoch farieb sa dajú namiešať odtiene s odlišnou sýtosťou. Všetko závisí od toho, či preferujete temné, alebo jemné farby.

TIP NA ZÁVER: Máte radi fialovú farbu a vlastníte elektromobil? Vyskladajte si wallbox do vašej domácnosti vo farbách, ktoré sa vám páčia.

 

Čítané: 2932 x