Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ktoré rošty do postele sú univerzálne?

Datum: 31.05.2022

Pri výbere postele natrafíte na jeden problém, ktorý trápi mnohých ľudí. Ide o výber roštu do postele. Rošty sú nevyhnutnou súčasťou každej postele, a preto sa ich kúpe nevyhnete ani vy. Ak hľadáte univerzálny rošt, ktorý bude pre matrac oporou a vydrží aj vyššiu váhu, tak sa zamerajte na lamelový variant.

Ktoré rošty do postele sú univerzálne?

V nasledujúcich riadkoch sa dozviete všetky informácie o lamelových roštoch, ktoré vám pomôžu pri ich výbere.

Aká je hlavná funkcia roštov do postele

Kto si vyberie čalúnené alebo boxspring postele, toho nemusí výber roštu zaujímať. Tieto postele sa predávajú v kompletnom prevedení t.j. rám postele, rošt a matrac. Ostatné typy postelí kúpite len ako konštrukciu a musíte k nim dokúpiť kompatibilný matrac i rošt. Značne uľahčený výber budete mať, keď navštívite e-shop matracentrum.sk, kde nájdete kvalitné matrace materasso i veľký výber roštov. A prečo je nevyhnutné k posteli dokúpiť rošty? Nejde len o rozmar výrobcov postelí, ktorí chcú zarobiť. Vďaka roštom sa zvýši komfort vášho spania a zároveň enormne predĺžite životnosť matraca. Opora vo forme roštu bráni rýchlemu vyležaniu matracov. Súčasne získate istotu, že sa vo vašom matraci neusadí vlhkosť, ktorá je základom pre tvorbu plesní. Rošty do postele dokonale odvetrávajú a odvádzajú vlhkosť von z matraca.

Vsaďte na univerzálny lamelový rošt

Lamelový rošt patrí medzi najobľúbenejšie rošty do postele kvôli svojej univerzálnosti. Na lamelový rošt je možné položiť penové, latexové i sendvičové matrace. Pozor však na to, že sendvičové matrace nie sú vhodné pre polohovateľné lamelové rošty.

Vysoká nosnosť lamelových roštov

Lamelový rošt sa hodí do každej konštrukcie postele. Je vhodný aj pre ľudí s vyššou váhou. Štandardne unesie záťaž okolo 130 kg, ale dostupné sú tiež varianty s pevnejšou konštrukciou do nosnosti 180 kg. Veľkú úlohu v pevnosti lamelového roštu zohrávajú práve lamely. Rošt s počtom lamiel menším ako 28 vám neodporúčame kúpiť.

Polohovateľný rošt pre relax každý večer

Radíme vám investovať do lamelového roštu s možnosťou polohovania. Unaveným nohám uľavíte pomocou zdvihnutia prednej časti roštu a pri čítaní knihy alebo sledovaní televízie oceníte vyvýšenú zadnú časť. Polohovateľné lamelové rošty s diaľkovým ovládaním sú priam nevyhnutnosťou v posteliach pre seniorov. Do úložného priestoru v posteli sa dostanete jedine tak, že si zaobstaráte rošt s možnosťou vyklápania. Z praktického hľadiska sú vhodnejšie tie lamelové rošty, ktoré sa vyklápajú z bočnej strany.

 

 

 

Čítané: 2745 x