Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

5 dôvodov, prečo vymeniť staré okná za plastové

Datum: 26.06.2022

Možno si myslíte, že už neexistuje domácnosť, v ktorej by sa našli staré, drevené okná. Nemáte pravdu. Drevené okná dožívajúce svoju púť nájdete v starších bytovkách alebo v rodinných domoch na dedinách.

5 dôvodov, prečo vymeniť staré okná za plastové

Majitelia takýchto okien skôr či neskôr budú musieť zničené okná vymeniť za nové. Ak patríte medzi túto skupinu ľudí, tak vám odporúčame kúpiť nové okná z plastu. Presvedčí vás 5 dôvodov, ktoré potvrdzujú kvalitu plastových profilov.

1. Výhodná cena

Čo si budeme navrávať plastové okná cena a cena iných typov okien sa nedá porovnať. Aj tie najlacnejšie drevené či hliníkové okná budú vždy drahšie ako plastové. Napriek priaznivej cene vám odporúčame si dobre premyslieť či vám veľmi lacné okná stoja za to. Plastové okná od pochybných predajcov sa môžu časom zdeformovať alebo sa na nich začne lúpať farba. U plastových okien si vždy overte izolačné vlastnosti, aby ste to, čo ušetríte na oknách, nezaplatili na spotrebe energií.

2. Pevnosť a stabilita

Plast je pomerne pevný materiál, ktorý si poradí s rôznymi tvarmi okien a dokonca aj atypické okná kruhového tvaru nie sú pre plastové profily problémom. Preto sa plast využíva nielen na výrobu okien, ale ho nájdete aj v inej podobe, napríklad vchodové dvere z plastu získavajú na popularite. Pozor však na to, že ak si vyberiete profil tmavej farby, tak musí ísť o kvalitné prevedenie povrchu profilu.

3. Dlhá životnosť

Plastové okná majú veľmi dlhú životnosť. Rádovo sa hovorí o približne 30 rokoch, ale reálne ich môžete využívať po celý život. Väčšina ľudí vymení plastové okná nie z dôvodu, že by doslúžili, ale z dôvodu túžby po novom dizajne, lepšej izolácii alebo kvôli zhodnoteniu ceny nehnuteľnosti.

4. Teplotný komfort

Izolačné sklá spolu s plastovým profilom sú zárukou, že do vášho domu neprenikne chlad a ani vlhkosť z exteriéru. Plastové okná s trojitým izolačným sklom sa hodia do pasívnych a nízkoenergetických domov. Komfort bývania vám plastové okná prinesú aj vďaka vysokej bezpečnosti a zvukovo izolačnej schopnosti.

5. Minimálna údržba

Plastové profily okien nepotrebujú pravidelnú údržbu ako drevo. Jediné, čo budete musieť s plastovými oknami robiť je ich umytie mydlovou vodou. Raz do roka si spomeňte aj na premazanie pántov.

 

Čítané: 2741 x