Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Ako správne investovať pri kúpe jedálenského stola?

Datum: 14.07.2022

Už samotná kúpa nehnuteľnosti je investíciou, no vedeli ste, že môžete investovať aj pri kúpe kvalitného jedálenského stola? Práve jedálenský stôl je kus nábytku, do ktorého by ste mali investovať.

Ako správne investovať pri kúpe jedálenského stola?

Tajomstvom je nájsť stôl, ktorý je odolný a vydrží každodenné používanie celej rodiny. V ponuke sú možnosti rôznych materiálov, no kľúčom k úspechu je vybrať si jednoduchý, nadčasový dizajn.

Jedálenský stôl z masívneho dreva je obľúbená možnosť

Obľúbenou voľbou je stôl z masívneho dreva s jednoduchými, čistými líniami a nie so zložitým dizajnom. Masív je materiál, ktorý vydrží fakt veľa, stačí mu venovať správnu starostlivosť. Potom vám jedálenský stôl vydrží desaťročia. Vašu pozornosť by si mala zaslúžiť talianska značka RIVA 1920, ktorá vyrába krásne stoly z masívu a ich filozofia sa zakladá na ekológii a udržateľnosti.

Investovať sa oplatí aj do iných materiálov

A čo v prípade, ak masív nie je vaša šálka kávy? Značka Cattelan Italia vyrába kvalitné keramické, sklenené, dyhované a laminátové stoly. Ich jednoduchý (no veľmi štýlový) a nadčasový dizajn vás určite uchváti.

Ak hľadáte veľmi odolný stôl, vyberte si keramický jedálenský stôl. A hoci je pôvodná investícia vyššia, keramika vydrží aj teplotný šok. Investícia do keramického stola sa vám po rokoch spokojného používania určite vráti.

Sklo je určené milovníkom tohto dizajnu. Majte však na pamäti, že sklo je materiál veľmi citlivý na teplotný šok a neodporúčame vám investovať do skleneného stola, kým máte doma malé deti.

Dyha je tiež veľmi citlivý materiál. Je prírodná a je určená pre ľudí, ktorí s ňou budú šetrne zaobchádzať. Neodporúča sa na ňu pokladať horúce riady. Kontakt s horúcim materiálom nemá rád ani laminát. Laminátové stoly sú cenovo menej náročné, no tie od značky Cattelan Italia sú stále veľmi kvalitné.

Jedálenský stôl je kus nábytku, do ktorého sa oplatí investovať. Kvalitný stôl umocní váš zážitok z jedla aj celkovo z priestoru jedálne. Nepodlieha trendom, ako napríklad pohovky, a ak si vyberiete masívny jedálenský stôl, vydrží vám celé generácie. Jeho cena dokonca môže rokmi stúpať a môže mať vplyv aj na cenu pri predaji nehnuteľnosti.

 

Čítané: 2979 x