Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ktoré nečakané využitia kovových regálov v domácnosti sú teraz „IN“?

Datum: 17.07.2022

Kovové regály už dávno nepatria iba do špajze alebo garáže. S príchodom industriálneho dizajnérskeho štýlu sa ich umiestnenie v domácnosti značne rozšírilo a môžete ich využiť aj tam, kde by ste to vôbec nečakali.

Kovové regály

I keď je váš domov v inom štýle, kovové regály si zamilujete nielen pre ich odolnosť, ale aj vkusné prevedenia.

Kde všade sa dajú využiť?

Kuchyňa

Miesta na domáce spotrebiče, kuchynských robotov či zaváraniny nie je nikdy dosť, najmä ak váš príbytok nedisponuje špajzou alebo veľkou potravinovou skriňou. Umiestnenie kovového regálu v kuchyni je celkom jednoduché.

Vďaka rôznym šírkam, výškam a hĺbkam regál dokážete vkusne zakomponovať do hluchého roku kuchyne alebo postaviť namiesto potravinovej skrine do špajze. Rôzne farebné prevedenia vám umožnia regál farebne doladiť ku zbytku kuchynskej linky.

Obývacia izba

Kovový regál v obývačke? A prečo nie. Industriálny štýl, ale aj iné moderné dizajnérske smery predsa dokážu z takýchto prvkov vyťažiť maximum. Vďaka voľbe regála namiesto knižnice vytvoríte nielen unikátny dominantný kúsok, ale toľko potrebný úložný priestor. Pokojne môžete regál premeniť na súčasť obývacej steny a zakomponovať do neho dekoračné predmety alebo dokonca televízor. V nižšej verzii je možné využiť regál ako zaujímavý konferenčný stolík.

Spálňa

Regály v spálni môžu pôsobiť trocha neútulne, avšak opak je pravdou. Celkom dobre poslúžia miesto komody alebo vstavanej skrine. Pokiaľ ich vhodne doplníte vkusnými úložnými boxami a správne farebne zladíte, môžu pôsobiť ako extravagantný kúsok alebo neoddeliteľná súčasť nábytku.

Detská izba

Detské hračky sa v príbytkoch kopia závratnou rýchlosťou a časom sa môže stať, že ich ani pri najväčšom úsilí nebudete mať kam odkladať. Preto skôr ako začnete uvažovať nad kúpou ďalšej zostavy skríň, zamyslite sa, či by nebolo vhodnejšie zakúpiť kovový regál, ktorý má vysokú nosnosť i odolnosť.

Zároveň sú regály veľmi variabilné, a preto je možné do nich pridať potrebné police alebo ich neskôr nadstaviť. Zoženiete ich aj v rôznych jemných farebných prevedeniach, a tak padnú do izby ako uliate.

Kúpeľňa

Kúpeľne sa tradične vyznačujú vlhkým prostredím, ktoré nerobí dobre drevu ani laminátu. Ak teda chcete police, ktoré sa časom nezvlnia, máte na výber z kamenného obkladu alebo kovových regálov. Kovové regály sú ošetrené vhodnou povrchovou úpravou, a tak pokiaľ regál nenecháte stáť priamo v sprche pod neustále tečúcou vodou, môžete ho používať až kým vás neomrzí.

Kovové regály predstavujú výborný spôsob ako uskladniť vaše cennosti a zároveň vám môžu slúžiť aj ako vhodný dekoračný prvok. To, či ho necháte vyniknúť alebo ho zladíte so zbytkom nábytku už necháme na vás.

 

Zdroj obrázkov: www.majster-regal.sk

Čítané: 2820 x